De vrijheid van de vrachtwagen, het uitzicht vanuit de treincabine? Als het besturen van een groot voertuig jou aanspreekt, dan ben je op de juiste plek in de wereld van transport en vervoer. Je houdt contact met je team op kantoor en zij vertrouwen op jou om mensen of goederen veilig naar hun bestemming te brengen.

Bekijk je toekomst!

De vrijheid op de vrachtwagen

Het vrachtvervoer in Nederland is onmisbaar. Het laatste stuk tot aan de bestemming gaat vrijwel altijd met vrachtverkeer. Of het nu materialen zijn voor de bouw, etenswaren voor de supermarkt of de meubels die in de winkel zijn gekocht.

Onze studenten die rijden, kiezen daar vaak voor vanwege de vrijheid en de zelfstandigheid. Of vanwege het machtige gevoel om zo’n enorme wagen door het verkeer te loodsen. Het is verantwoordelijk werk waarbij je goed moet letten op je medeweggebruikers, maar ook moet zorgen voor het veilig en onbeschadigd bezorgen van je lading.

Bekijk de opleiding vrachtwagenchauffeur

 

De vrijheid op de vrachtwagen

Aan het stuur op het spoor

Machinist zijn op een trein is voor velen een droom. Voor veel mensen is de trein het belangrijkste vervoermiddel om op hun werk of opleiding te komen. Daarnaast leent de trein zich goed voor een stedentrip, een dagje naar het strand of voor een veilig avondje uit.

Als machinist heb je de taak die mensen tijdig en veilig te brengen naar hun station van bestemming. Je houdt vanuit je cabine contact met je team, terwijl het steeds veranderende landschap  aan je voorbij trekt. De railsimulator op school is leuk, maar in het echt is het nog veel mooier.

Bekijk de video over de opleiding treinmachinist
Bekijk de opleiding treinmachinist (bol)
Bekijk de opleiding treinmachinist (bol-bbl)

Aan het stuur op het spoor

Het overzicht bewaren op kantoor

Tientallen vrachtwagens zijn elke dag onderweg en er gebeurt altijd wel wat. Een pechgeval, een file, de kans een extra lading mee te nemen onderweg.

Op kantoor houd je het overzicht, sta je in contact met de mensen op de weg. Je helpt ze om de planning te halen en zorgt dat er ook geld wordt verdiend. Samen draag je er iedere dag weer zorg voor dat alle vracht is afgeleverd en alle chauffeurs veilig thuis, of op een slaapplaats zijn.

Bekijk de opleiding Specialist transport en logistiek (bol
Bekijk de opleiding Specialist transport en logistiek (bbl)

Het overzicht bewaren op kantoor

Kom langs op de open dagen!

Je bent van harte welkom op onze open dagen op
vrijdag 24 en zaterdag 25 november.

De onderstaande schoollocaties zijn geopend:

  • Rotterdam (Waalhaven Zz. 16 en Lloydstraat 300)
  • Brielle
  • Stellendam
  • Katwijk aan Zee

Studenten en docenten geven voorlichting en rondleidingen. Alle highlights van de mbo-opleidingen komen aan bod, en je kunt natuurlijk alle vragen stellen die je wilt!

Kijk voor alle informatie op de opendagen-website.

=> De locaties Zwolle en Maasbracht hebben open dagen op andere momenten. Kijk hiervoor op stc.nl/opendagen

Kom langs op de open dagen!
  • Belangrijke vracht per truck, trein, schip of vliegtuig
  • Op de juiste plek van bestemming krijgen