STC

Waarom het STC

Het STC is al meer dan 30 jaar de grootste opleider van Nederland op het gebied van scheepvaart transport en logistiek. Met opleidingen van vmbo tot masters en leerlingen en studenten van 12 tot 55 jaar. Wij leiden op voor vrijwel alle banen die nodig zijn om goederen of mensen over de hele wereld tijdig en veilig te vervoeren. Van de planning en aansturing tot aan de uitvoering, van buitenwerk tot kantoorbanen. Banen die van groot belang zijn voor de Nederland als handelsland en voor Rotterdam als grootste haven van Europa. De meerderheid van onze studenten heeft dan ook al werk op het moment dat ze hun diploma halen.

Leren door te doen

We geloven bij STC dat je het beste leert door te doen. Daarom hebben we eigen opleidingsschepen, een oefenfabriek en het grootste simulatorenpark van Europa waar je veilig vaardigheden kunt aanleren. Als je de theorie begrijpt ga je oefenen in de praktijk. Onze vestigingen liggen midden in het werkveld tussen de bedrijven waar je stage gaat lopen of aan het werk gaat later. De meeste van onze docenten komen ook uit die praktijk en kunnen uit eigen ervaring vertellen hoe het is om door het suez-kanaal te varen, een groot warehouse te managen of een schip te beladen met duizenden containers.

Leren bij of van bedrijven

STC heeft in meer dan 30 jaar een geweldig netwerk opgebouwd en werkt samen met honderden bedrijven, brancheverenigingen en overheden om jou de beste leermogelijkheden te bieden. Van bedrijfsexcursies en gastsprekers tot stages, leerwerkbedrijven en praktijkopdrachten hebben wij de ingangen om je verder te helpen. Bedrijven helpen ons ook bij het bedenken en uitvoeren van onderwijs waar je in de toekomst verder mee komt.

Kleinschalig onderwijs, persoonlijke aandacht

We leiden op voor grootse en indrukwekkende werkgebieden en hebben imposante locaties en faciliteiten. Maar ons onderwijs houden we graag kleinschalig en persoonlijk, zodat je een leuke en veilige plek hebt om te leren. De opleidingen zijn verdeeld over 4 colleges, en iedere opleiding heeft zijn eigen plek in het gebouw en eigen onderwijsteam. Het leren door te doen gaat meestal in kleine groepen met persoonlijke begeleiding. We kijken mee naar wat je wil bereiken en bieden groeimogelijkheden op ieder niveau. Zo helpen we je op de plek te komen die het best bij je past. En veel studenten zien we na een aantal jaren werken terug als ze klaar zijn voor een volgende stap.