STC

Aanmelden, hoe werkt het?

Heb je interesse in een opleiding op het STC? Meld je dan nu aan!  Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, gaan we aan de slag. Hoe aanmelden werkt, lees je hier. 

Vmbo aanmelden en kennismaken

Kom naar de aanmelddagen van het STC vmbo college of download het aanmeldformulier.

Meer over aanmelden vmbo

Mbo aanmelden en kennismaken

De officiële aanmelddatum voor een mbo-opleiding vanuit het Ministerie van Onderwijs is 1 april 2023. Hoe dit zit, lees je hier.

Wil je een opleiding volgen op het STC mbo college? Dan raden we je aan je interesse voor deze datum bekend te maken. Na deze datum ben je ook van harte welkom om je aan te melden, alleen gelden dan andere voorwaarden. 

Digitaal aanmelden via CAMBO & DigiD

Aanmelden bij het STC doe je digitaal via CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Kies de opleiding van je keuze en volg de aanwijzingen in CAMBO om verder te gaan met je aanmelding. Om je aan te melden in CAMBO gebruik je DigiD.

Je vindt hier alle mbo-opleidingen van het STC.

Heb je nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op; dit duurt een aantal dagen. Zodra jouw DigiD actief is, kan je jouw aanmelding in orde maken.

In uitzonderlijke gevallen, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland woont of omdat je geen BSN-nummer hebt, is het mogelijk zonder DigiD een aanmelding te doen. Neem hiervoor contact op met de centrale receptie via 088 - 318 6000. Zij zoeken de juiste contactpersoon voor je.

Let op: Aanmelden zonder DigiD gaat via meer stappen en is minder eenvoudig dan aanmelden met DigiD.

Aanmeldprocedure mbo

Stap 1: Aanmelden
Aanmelden op het STC mbo college gaat digitaal via CAMBO. Via de knop 'aanmelden' op de pagina van de opleiding van je keuze kom je in CAMBO uit.
Naar de mbo-opleidingen

Stap 2: Aanvullende informatie
Deze hebben we nodig om je te leren kennen en om te bepalen of je met de opleiding mag beginnen. Dit gaat bijvoorbeeld over de vorige opleiding je hebt gevolgd.

Stap 3: Intake
Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons. Hierbij bespreken we je aanmelding. Samen kijken we of de studie goed bij je past.

Stap 4: Studieadvies en definitief inschrijven
Na de intake krijg je een studieadvies en schrijven we je in voor de opleiding. Die inschrijving is definitief zodra wij een ondertekende overeenkomst van je ontvangen hebben.

Stap 5: Je start met je opleiding!
 

Aanmeldvoorwaarden

Hieronder vind je onze voorwaarden voor het aanmelden voor een opleiding van STC mbo college.

  • Je hebt kennis genomen van de toelatingsvoorwaarden;
  • Je hebt kennis genomen van onze aanmeldprocedure zoals hierboven omschreven;

Al onze opleidingen starten na de zomervakantie, tenzij anders aangegeven is bij de betreffende opleiding. Sommige opleidingen hebben ook halverwege een start. Als tussentijds starten kan, dan staat die datum op de opleidingspagina.

Naar de mbo-opleidingen

Aanmelden vanuit het buitenland

Woon je op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of in Caribisch Nederland? Dan gaat het aanmelden voor een opleiding bij het STC mbo college op een andere manier. Dit komt omdat je nog geen Nederlands burgerservicenummer (BSN) hebt. Deze ontvang je pas op het moment dat je je inschrijft bij de Nederlandse gemeente waarin je gaat wonen. Start als eerste met de aanvraag van studiefinanciering via de website van DUO, minimaal drie maanden voor je vertrek naar Nederland.

Om je aan te melden voor een opleiding van het STC mbo college, moet je een papieren aanmeldformulier invullen en toesturen. Deze kun je per mail aanvragen via communicatie@stc-r.nl. Vermeld in deze mail je volledige
postadres en vergeet je naam niet. Na ontvangst van jouw aanmelding gaan we dan alvast voor je aan de slag zodat je niet teveel tijd verliest. De intakegesprekken vinden in principe plaats op Curaçao of Aruba.

Meer informatie over studeren in Nederland (pdf)