STC

Aanmelden, hoe werkt het?

Heb je interesse in een opleiding op het STC? Meld je dan nu aan!  Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, gaan we aan de slag. Hoe aanmelden werkt, lees je hier. 

Vmbo aanmelden en kennismaken

Kom naar de aanmelddagen van het STC vmbo college of download het aanmeldformulier.

Meer over aanmelden vmbo

Mbo aanmelden en kennismaken

De officiële aanmelddatum voor een mbo-opleiding vanuit het Ministerie van Onderwijs is 1 april. Hoe dit zit, lees je hier. Ook na deze datum ben je welkom om je aan te melden voor een mbo-opleiding. 

Wil je een mbo-opleiding volgen op het STC? Dan raden we je aan je interesse voor deze datum bekend te maken. Na deze datum aanmelden kan ook zeker nog, alleen gelden dan mogelijk andere voorwaarden. 

Digitaal aanmelden via CAMBO & DigiD

Aanmelden bij het STC doe je digitaal via CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Kies de opleiding van je keuze en volg de aanwijzingen in CAMBO om verder te gaan met je aanmelding. Om je aan te melden in CAMBO gebruik je DigiD.

Je vindt hier alle mbo-opleidingen van het STC.

Heb je nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op; dit duurt een aantal dagen. Zodra jouw DigiD actief is, kan je jouw aanmelding in orde maken.

In uitzonderlijke gevallen, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland woont of omdat je geen BSN-nummer hebt, is het mogelijk zonder DigiD een aanmelding te doen. Neem hiervoor contact op met de centrale receptie via 088 - 318 6000. Zij zoeken de juiste contactpersoon voor je.

Let op: Aanmelden zonder DigiD gaat via meer stappen en is minder eenvoudig dan aanmelden met DigiD.

Aanmeldprocedure mbo

Als je een aanmelding wilt doen voor een mbo-opleiding bij STC dan volg je de volgende stappen:

 • Online aanmelden
  Dit verloopt digitaal via CAMBO. Via de knop 'aanmelden' op de pagina van de opleiding van je keuze kom je in CAMBO uit. Naar de mbo-opleidingen

 • Intake
  Je ontvangt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een intake. Heeft de opleiding aanvullende informatie nodig, dan wordt daarover contact met je opgenomen. Tijdens de intake leren we elkaar beter kennen. Ook beantwoorden wij jouw vragen. 

 • Inschrijven
  Verloopt je intake succesvol? Dan schrijven we je in voor de mbo-opleiding. Je ontvangt daar een bevestiging van. 

Aanmeldvoorwaarden

Hieronder vind je onze voorwaarden voor het aanmelden voor een mbo-opleiding op het STC.

 • Je hebt kennis genomen van de toelatingsvoorwaarden;

 • Je hebt kennis genomen van onze aanmeldprocedure zoals hierboven omschreven;

Al onze opleidingen starten na de zomervakantie, tenzij anders aangegeven is bij de betreffende opleiding. Sommige opleidingen hebben ook halverwege het schooljaar een startmoment. Als tussentijds starten kan, dan staat die datum op de opleidingspagina.

Naar de mbo-opleidingen

Aanmelden vanuit het buitenland

Woon je op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of in Caribisch Nederland? Dan gaat het aanmelden voor een mbo-opleiding bij het STC op een andere manier. Dit komt omdat je nog geen Nederlands burgerservicenummer (BSN) hebt. Deze ontvang je pas op het moment dat je je inschrijft bij een Nederlandse gemeente waar je gaat wonen. Start als eerste met de aanvraag van studiefinanciering via de website van DUO, minimaal drie maanden voor je vertrek naar Nederland.

Om je aan te melden voor een mbo-opleiding van het STC, moet je een papieren aanmeldformulier invullen en toesturen. Deze kun je per mail aanvragen via communicatie@stc-r.nl. Vermeld in deze mail je volledige
postadres en vergeet je naam niet. Na ontvangst van jouw aanmelding gaan we dan alvast voor je aan de slag zodat je niet teveel tijd verliest. De intakegesprekken vinden in principe plaats op Curaçao of Aruba.

Meer informatie over studeren in Nederland (pdf)