Alles over aanmelden

Heb je interesse in één van onze opleidingen? Meld je dan nu aan!  Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, gaan we aan de slag. En dat gaat als volgt:

Vmbo aanmelden en kennismaken

Kom naar de aanmelddagen van het STC vmbo college of download het aanmeldformulier.

Meer over aanmelden vmbo

Mbo aanmelden en kennismaken

De officiële aanmelddatum voor een mbo-opleiding vanuit het Ministerie van Onderwijs is 1 april 2023. Hoe dit zit, lees je hier. Wil je een opleiding volgen op het STC mbo college? Dan raden we je aan je interesse voor deze datum bekend te maken. Na deze datum aanmelden is mogelijk, alleen gelden dan andere voorwaarden. 

Stap 1: Aanmelden.
Dit kan je digitaal doen. Je kunt je aanmelden via de link op de pagina van de opleiding van je keuze. Naar de mbo-opleidingen

Stap 2: Aanvullende informatie.
Deze hebben we nodig om je te leren kennen en om te bepalen of je met de opleiding mag beginnen. Dit gaat bijvoorbeeld over de vorige opleiding je hebt gevolgd.

Stap 3: Kennismakingsgesprek.
Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons. Hierbij bespreken we je aanmelding. Samen kijken we of de studie goed bij je past.

Stap 4: Studieadvies en definitief inschrijven.
Na het kennismakingsgesprek krijg je een studieadvies en schrijven we je in voor de opleiding. Die inschrijving is definitief zodra wij een ondertekende overeenkomst van je ontvangen hebben.

Stap 5: Je start met je opleiding!

 

Digitaal aanmelden

Je kunt je aanmelden via de link op de pagina van de opleiding van je keuze.
Naar de mbo-opleidingen

Aanmeldvoorwaarden

Hieronder vind je onze voorwaarden voor het aanmelden voor een opleiding van STC mbo college.

  • Je hebt kennis genomen van de toelatingsvoorwaarden;
  • Je hebt kennis genomen van onze aanmeldprocedure zoals hierboven omschreven;

Al onze opleidingen starten in principe na de zomervakantie (tussen medio en eind augustus), tenzij anders aangegeven is bij de betreffende opleiding. 

Naar de mbo-opleidingen

Aanmelden vanuit het buitenland

Woon je op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of in Caribisch Nederland? Dan gaat het aanmelden voor een opleiding bij het STC mbo college op een andere manier. Dit komt omdat je nog geen Nederlands burgerservicenummer (BSN) hebt. Deze ontvang je pas op het moment dat je je inschrijft bij de Nederlandse gemeente waarin je gaat wonen. Start als eerste met de aanvraag van studiefinanciering via de website van DUO, minimaal drie maanden voor je vertrek naar Nederland.

Om je aan te melden voor een opleiding van het STC mbo college, moet je een papieren aanmeldformulier invullen en toesturen. Deze kun je per mail aanvragen via communicatie@stc-r.nl. Vermeld in deze mail je volledige
postadres en vergeet je naam niet. Na ontvangst van jouw aanmelding gaan we dan alvast voor je aan de slag zodat je niet teveel tijd verliest. De intakegesprekken vinden in principe plaats op Curaçao of Aruba.

Meer informatie over studeren in Nederland (pdf)