Specialist transport en logistiek (niveau 4) - bol

Kom kennis maken

Vrijdag 24 november

In het kort

Als Specialist transport en logistiek houd je erg van de dynamiek in je werk. Alle praktische zaken zoals de ontvangst, opslag en vervoer van goederen lopen precies zoals jij het had gepland. Of het nu gaat om honderden pallets op tijd bij een supermarkt krijgen of hoe je een magazijn inricht, jij weet de oplossing.

Je houdt goed overzicht, bent flexibel en kan ook onder druk werken. Dankzij jou is de voorraad niet te veel en niet te weinig. Alle taken zijn goed verdeeld onder je collega's. Tussendoor heb je overleg met planners, vrachtwagenchauffeurs en het management. Ook overleg je met die internationale klant in het Engels. Het is druk, maar je hebt geen stress. Jij houdt je hoofd koel en laat alles op rolletjes lopen.

Je kunt de opleiding Specialist transport en logistiek ook volgen als bbl-opleiding.

Ben je gemotiveerd om na het mbo ook je hbo-diploma te halen? Of stap je van de havo over naar het mbo? Dan is onze sprintklas misschien wel wat voor jou.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Instroom momenten: 23 januari 2024
Wereld: Transport & vervoer, Logistiek
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Het eerste leerjaar van deze bol-opleiding is hetzelfde als die van de opleiding Logistiek supervisor waardoor je na het eerste leerjaar nog kan wisselen van opleiding. Tijdens het eerste leerjaar is er veel aandacht voor het krijgen van een goed beroepsbeeld. Zo kun je kiezen wat er echt bij jou past. Dit diploma geeft je vrijstelling voor het volledige Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Het behalen van je Heftruckcertificaat en VCA-basis (veilig werken) zijn ook onderdeel van je opleiding. Officieel heet deze opleiding Specialist transport en logistiek - bol.

Over de opleiding

De opleiding tot Specialist transport en logistiek bereidt je voor op een verantwoordelijke en leidinggevende functie in de internationale wereld van transport en logistiek. Je leert hoe je de Logistieke keten optimaliseert, hoe je een transportplanning opstelt, hoe je een personeelsplanning maakt, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt. Als Specialist transport en logistiek ben jij de specialist in de externe logistiek zoals bij een Transportbedrijf, Logistieke dienstverlener, e-commerce. Het plannen van de in en externe processen is hiervan een belangrijk onderdeel. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Engels, Economie, Logistiek, de Ketensimulator, Relatiebeheer, Transportplanning, Vervoer, Ondernemerschap, Communicatie, Leidinggeven en Management en een breed aanbod van keuzedelen.

Met je diploma op zak kun je als Specialist transport en logistiek een mooie carrière tegemoetzien bij bijvoorbeeld een logistiek dienstverlener of een transportbedrijf.  

Wil je nog niet werken in het bedrijfsleven, maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Logistics Engineering
  • Logistics Management
  • Business Studies
  • Associate degree Logistiek management

Opleiding / beroep: Specialist transport en logistiek
Salarisindicatie: €2500 - €5600

Bron: Inhuren.com (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangs- bewijs van havo / vwo 3 naar 4. 

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Bekijk de opleiding in cijfers. In dit overzicht wordt de oude naam van deze opleiding nog vermeld, manager transport en logistiek. 
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Deze opleiding biedt een extra startmoment aan op 23 januari 2024 op de hoofdlocatie in Waalhaven Zuijdzijde 16 in Rotterdam.
 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
23 januari 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

Infodag tussentijdse start mbo dinsdag
12 dec.

Infodag tussentijdse start mbo

Wil je van mbo-opleiding veranderen? Of wil je weer een studie oppakken? Wil je van de havo...

Meer informatie
Proefstuderen - 14 december -  Specialist transport en logistiek donderdag
14 dec.

Proefstuderen - 14 december - Specialist transport en logistiek

Heb jij interesse in een toekomst als logistiek supervisor en in de opleidingen die het STC daarvoor...

Meer informatie
STC live - mbo - 15 januari 2024 maandag
15 jan.

STC live - mbo - 15 januari 2024

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie
Proefstuderen - 25 januari  - Specialist transport en logistiek donderdag
25 jan.

Proefstuderen - 25 januari - Specialist transport en logistiek

Heb jij interesse in een toekomst als logistiek supervisor en in de opleidingen die het STC daarvoor...

Meer informatie
Mbo open dag 2 februari 2024 vrijdag
2 feb.

Mbo open dag 2 februari 2024

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor een toekomst in de werelden van Logistiek...

Meer informatie