Scheepvaart & techniek

Varen, vissen of eilanden bouwen. Je loopbaan beginnen met een aantal avontuurlijke jaren op het water, dat is waar een scheepvaartstudent voor kiest! De een staat het liefst op de brug, de ander houdt graag alle techniek aan boord aan de praat. Op een cruiseschip of een vrachtschip, op zee of in de binnenvaart, als visser of waterbouwer. Samen klaar je de klus veilig en op tijd.

  • Avontuurlijk werk doen op het water
  • In de zeevaart, binnenvaart, visserij of waterbouw

Leven en werken op het water

Leven en werken op het water; voor sommigen is dat het mooiste wat er is. En gelukkig zijn de mogelijkheden daartoe groot. Lekker lang weg van huis en iets van de wereld zien kan aan boord van een cruise-, bagger- of containerschip. Iets minder lang van huis kan ook, bijvoorbeeld aan boord van een binnenvaartschip of vissersschip.

Leven en werken op het water

Techniek aan boord

Spreekt techniek je aan en wil jij wat van de wereld zien? Dan past een technische scheepvaartopleiding misschien wel bij jou. Ontdek de opleiding Scheepswerktuigkundige of Marine technicus. Met je diploma op zak kan je aan de slag in de zeevaart, visserij, waterbouw of bij de marine. Lees meer over de mogelijkheden

Techniek aan boord

Kom kennismaken!

Wil je erachter komen of de opleiding van jouw keuze ook écht bij jou past? Kom kennismaken met studeren bij het STC! 

Rondleiding Lloydstraat Rotterdam, 23 mei 2022

Infodag Rotterdam, Stellendam en Katwijk, 8 juni 2022

Kom kennismaken!

Unieke ervaring

Aan boord leef je samen met je team. Je eet samen, werkt samen maar hebt ook je eigen plek waar je je terug kunt trekken. Alles wat zich voordoet los je samen op. Dat zorgt voor een sterke onderlinge band. De werkzaamheden verschillen als je visser, waterbouwer of binnenvaarder bent, maar het unieke gevoel van leven op het water kennen ze allemaal. En na een aantal weken thuis kijken ze er ook weer naar uit.

Unieke ervaring

Een avontuurlijke start voor loopbaan aan land

Als je ervoor kiest om te gaan varen doe je dat vaak voor 4 tot 8 jaar. Daarna kiezen veel varenden ervoor om aan de wal te gaan werken. Daar zijn heel veel mogelijkheden voor, zowel in technische als in coördinerende of leidinggevende functies. Omdat je een zelfstandige en verantwoordelijke baan in een internationale omgeving hebt gedaan ben je bij veel bedrijven welkom. Er zijn zelfs aparte websites waar bedrijven adverteren met banen voor mensen die gevaren hebben.

Een avontuurlijke start voor loopbaan aan land

Kom kennis maken

STC live - mbo - 4 juli maandag
4 jul.

STC live - mbo - 4 juli

Elke eerste en derde maandag van de maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen....

Meer informatie