Technicus duurzame energie (niveau 4) - bol

Kom kennis maken

Vrijdag 24 november

Jij houdt van techniek en duurzaamheid spreekt je heel erg aan. Jij wilt een bijdrage leveren aan de energietransitie. Een schone en groene toekomst met wind-, zonne- en bio-energie, daar ga jij voor.

Steeds meer windturbines en zonnepanelen komen op land en zee. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van waterstof. Als Technicus duurzame energie heb jij veel kennis over deze nieuwe energiesystemen. Je bent gewild bij bedrijven en organisaties die jouw brede kennis en vaardigheden maar al te graag inzetten.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 4 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Procestechniek & onderhoud
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Bij deze opleiding ligt de focus op energietransitie en duurzame energieopwekking. Je volgt deze opleiding grotendeels aan de Waalhaven Zuidzijde in Rotterdam. Voor praktijkonderwijs ga je gemiddeld één keer per week naar de locatie Brielle. Hier zijn alle faciliteiten beschikbaar om jou goed op te leiden.

Over de opleiding

Bij deze bol-opleiding ga je vijf dagen per week naar school. Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijklessen. Vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 loop je verschillende stages. Zo doe je meteen praktijkervaring op in de wereld van duurzame energie. Je leert samen te werken en ontwikkelt daarnaast ook je onderzoekende en ondernemende vaardigheden.

Met deze opleiding maak jij de sector procesindustrie duurzamer en draag jij echt bij aan een duurzame toekomst. Je leert over het gebruik van minder vervuilende brandstoffen, energietransitie en energie neutraal ontwerpen.

Vakken die je zoal krijgt zijn:

  • Duurzame opwekking, transport en opslag van energie
  • Isolatietechnieken
  • Microprocessor techniek, smart solutions energietechniek
  • Windturbines, warmtepompen, waterstoftechnologie en installatietechniek

Binnen deze sector is heel veel werk. Na het halen van je diploma kun je duurzame energiesystemen, die bijvoorbeeld aardgas vervangen, bedenken en ontwerpen. Ook kun je je richten op de montage of het onderhoud van duurzame energiesystemen, zoals windmolens. Je kunt daarbij bedrijven, particulieren en gemeenten adviseren hoe zij de verduurzaming moeten aanpakken. Start je liever een eigen bedrijf? Denk eens aan het installeren van zonnepanelen.

Na deze opleiding kun je werken als junior energieconsultant, junior duurzaamheidsmedewerker of als procesoperator. Je kunt aan de slag bij verschillende bedrijven of organisaties zoals ingenieursbureaus, energiebedrijven, gemeentes en productiebedrijven.

Tijdens je opleiding Technicus duurzame energie loop je verschillende stages vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 4. Als student in de wereld van procestechnologie & onderhoud heb je veel keus in stageplaatsen. School helpt je met het vinden van een voor jou geschikte stageplaats. 

Banen
Er is veel vraag naar technisch personeel. Na het behalen van je diploma als Technicus duurzame energie is de kans op een passende baan met een goed salaris zeer groot en ga je een goede toekomst tegemoet. Vraag ook eens bij je mentor naar de Carrière Start Garantie.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Omdat deze nieuwe opleiding start vanaf augustus 2023 is nog niet voldoende informatie beschikbaar om hier goed inzicht te geven. Zodra de informatie beschikbaar wordt gesteld via SBB / Kiesmbo, kan je de 'opleiding in cijfers' hier bekijken. 

In de tussentijd is het goed te weten dat de vraag naar technisch personeel groot is. Met deze opleiding is de kans op een baan met een goed salaris zeer groot en ga je een goede toekomst tegemoet! 

Op dit moment zijn er meer dan voldoende stageplaatsen voor studenten in de wereld van procestechnologie & onderhoud beschikbaar. Vrijwel al onze studenten vinden na het behalen van het diploma direct een passende baan.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten. Momenteel wordt gewerkt aan een overzicht van schoolkosten voor deze nieuwe opleiding. Zodra de informatie beschibaar is, vind je de link hier.  

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Gerelateerde opleidingen

Allround operationeel technicus (niveau 4) - bol

Allround operationeel technicus (niveau 4) - bol

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van duurzame energie of het recyclen van afvalstoffen? Als Allround operationeel technicus heb jij deze kennis. Jij...

Meer informatie
Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van energie of het recyclen van afvalstoffen? Als operationeel technicus heb jij die kennis. Je repareert, controleert...

Meer informatie

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

Proefstuderen- 6 december - procestechnologie & onderhoud woensdag
6 dec.

Proefstuderen- 6 december - procestechnologie & onderhoud

Heb jij interesse in een toekomst in de wereld van procestechnologie & onderhoud en in de...

Meer informatie
STC live - mbo - 15 januari 2024 maandag
15 jan.

STC live - mbo - 15 januari 2024

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie
STC live - mbo - 12 februari 2024 maandag
12 feb.

STC live - mbo - 12 februari 2024

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie
Proefstuderen- 14 februari  - procestechnologie & onderhoud woensdag
14 feb.

Proefstuderen- 14 februari - procestechnologie & onderhoud

Heb jij interesse in een toekomst in de wereld van procestechnologie & onderhoud en in de...

Meer informatie
STC live - mbo - 18 maart 2024 maandag
18 mrt.

STC live - mbo - 18 maart 2024

Via een online voorlichting helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze opleidingen...

Meer informatie