STC

Frits Gronsveld neemt afscheid van STC

04 april 2023

Frits Gronsveld neemt afscheid van STC

Frits Gronsveld, voorzitter van het College van Bestuur (CvB), verlaat per 1 juli STC. Frits was bijna acht jaar voorzitter van het CvB bij STC waar hij met veel plezier heeft gewerkt. Hij geeft aan nog elke dag trots te zijn dat hij aan deze prachtige organisatie, met zoveel gedreven mensen, leiding mag geven.

Frits: ‘We hebben de afgelopen jaren hele mooie resultaten bereikt. Dag in dag uit levert het STC kwalitatief goed onderwijs. Ook door de ingrepen bij onze private onderdelen zijn we helemaal klaar voor de ‘Leven Lang Ontwikkelen-agenda’. Daarnaast ben ik heel trots op de sterke band tussen het STC en het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven en de maritieme sector.’

Frits gaat verder als zelfstandig adviseur, waarbij hij in opdracht van Deltalinqs gaat bijdragen aan de versnelling van de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE). Op deze manier blijft hij betrokken bij het ontwikkelen van vakmanschap en menskracht voor de energietransitie in het havenindustrieel complex.

'Het STC is Frits dankbaar voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren. Hij startte toen STC zich in een roerige tijd bevond en heeft in de jaren daarop rust en structuur gebracht in de organisatie. Ook heeft hij vele nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. Mooi dat hij in zijn nieuwe opdracht ook weer gaat werken aan de zo belangrijke connectie tussen het bedrijfsleven en onderwijs, en ook de voor het STC zo belangrijke werving van mensen voor de energietransitie', aldus Marja van Bijsterveldt, voorzitter Raad van Toezicht.

De Raad van Toezicht buigt zich momenteel over zijn opvolging.

 

Ook interessant