Supply chain planner (niveau 4) - bol

Kom langs op de open dag!

Maandag 03 oktober

In het kort

Als Supply chain planner houd je erg van de dynamiek in je werk. Alle praktische zaken zoals de ontvangst, opslag en vervoer van goederen lopen precies zoals jij het had gepland. Of het nu gaat om honderden pallets op tijd bij een supermarkt krijgen of hoe je een magazijn inricht, jij weet de oplossing.

Je houdt goed overzicht, bent flexibel en kan ook onder druk werken. Dankzij jou is de voorraad niet te veel en niet te weinig. Alle taken zijn goed verdeeld onder je collega's. Tussendoor heb je overleg met planners, vrachtwagenchauffeurs en het management. Ook overleg je met die internationale klant in het Engels. Het is druk, maar je hebt geen stress. Jij houdt je hoofd koel en laat alles op rolletjes lopen.

Je kunt de opleiding Supply chain planner ook volgen als bbl-opleiding.

Ben je gemotiveerd om na het mbo ook je hbo-diploma te halen? Of stap je van de havo over naar het mbo? Dan is onze sprintklas misschien wel wat voor jou.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 22 augustus 2022
Interessegebied: Transport & vervoer, Logistiek
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Het eerste leerjaar van deze bol-opleiding is hetzelfde als die van de opleiding Logistiek supervisor waardoor je na het eerste leerjaar nog kan wisselen van opleiding. Tijdens het eerste leerjaar is er veel aandacht voor het krijgen van een goed beroepsbeeld. Zo kun je kiezen wat er echt bij jou past. Dit diploma geeft je vrijstelling voor het volledige Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Het behalen van je Heftruckcertificaat en VCA-basis (veilig werken) zijn ook onderdeel van je opleiding. Officieel heet deze opleiding Specialist transport en logistiek - bol.

Over de opleiding

De opleiding tot Supply chain planner bereidt je voor op een verantwoordelijke en leidinggevende functie in de internationale wereld van transport en logistiek. Je leert hoe je de Logistieke keten optimaliseert, hoe je een transportplanning opstelt, hoe je een personeelsplanning maakt, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt. Als Supply chain planner ben jij de specialist in de externe logistiek zoals bij een Transportbedrijf, Logistieke dienstverlener, e-commerce. Het plannen van de in en externe processen is hiervan een belangrijk onderdeel. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Engels, Economie, Logistiek, de Ketensimulator, Relatiebeheer, Transportplanning, Vervoer, Ondernemerschap, Communicatie, Leidinggeven en Management en een breed aanbod van keuzedelen.

Met je diploma op zak kun je als Supply chain planner een mooie carrière tegemoetzien bij bijvoorbeeld een logistiek dienstverlener of een transportbedrijf.  

Wil je nog niet werken in het bedrijfsleven, maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Logistics Engineering
  • Logistics Management
  • Business Studies
  • Associate degree Logistiek management

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangs- bewijs van havo / vwo 3 naar 4. 

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Bekijk de opleiding in cijfers. In dit overzicht wordt de oude naam van deze opleiding nog vermeld, manager transport en logistiek. 
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk het een overzicht van je kosten.

 

 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2022 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

STC live - mbo - 3 oktober 2022 maandag
3 okt.

STC live - mbo - 3 oktober 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie
STC live - mbo - 14 november 2022 maandag
14 nov.

STC live - mbo - 14 november 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie
Mbo open dag 25 november 2022 vrijdag
25 nov.

Mbo open dag 25 november 2022

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor toekomst in de werelden van werken in de haven,...

Meer informatie
Mbo open dag 26 november 2022 zaterdag
26 nov.

Mbo open dag 26 november 2022

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor toekomst in de werelden van werken in de haven,...

Meer informatie
STC live - mbo - 19 december 2022 maandag
19 dec.

STC live - mbo - 19 december 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie