Coördinator havenoperaties (niveau 4) - bbl

In het kort

Als coördinator havenoperaties werk je midden in de dynamische haven. Daar gebeurt het allemaal. Schepen, vrachtwagens en goederentreinen komen en gaan. Altijd 24/7. Dankzij jouw aanpak en verantwoording verloopt alles goed, snel en veilig. Jij weet van aanpakken, samen met je team.

Je bent een uitstekende planner, geeft leiding aan het uitvoerende proces en aan je team. Je presteert goed en nauwkeurig. Ook onder tijdsdruk. Je schrikt niet van onverwachte situaties. Je weet voor alles wel een oplossing.  

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bbl
Duur: 2 of 4 jaar (afhankelijk van vooropleiding en werkplek)
Start: 22 augustus 2022
Interessegebied: Werken in de haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Als je deze bbl-opleiding volgt, ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

"“Dankzij mijn eigen havenervaring kan ik de lesstof aanvullen met echte verhalen uit de praktijk. Dat maakt leren leuker vind ik!”"

Over de opleiding

Deze bbl-opleiding bestaat uit theoretische vakken en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten maak je bij je leerbedrijf waar je vier dagen per week naar toe gaat. Daarbij krijg je ondersteuning van je leerbedrijf en de begeleider van de school.

Tijdens je opleiding leer je zaken zoals terminalprocessen en bijbehorende administratieve zaken. Om goed te kunnen communiceren met met iedereen die betrokken is bij het laden en lossen van schepen krijg je Engels en Duits. Ook krijg je tijdens je opleiding les in de volgende vakken: Veiligheid, Leidinggeven, Terminalplanning en -organisatie, Scheepskennis, Bedrijfseconomie en recht, Gevaarlijke stoffen, Nederlands, Rekenen en loopbaan en burgerschap.

Als coördinator havenoperaties kun je gaan werken bij een stuwadoor, bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in of dichtbij de haven.

Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en wil je een hoger niveau halen? De vervolgopleiding die op jouw opleiding aansluit is de hbo-opleiding Logistics Engineering aan het Rotterdam Mainport Institute.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo); overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4; relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma; mbo-niveau 2 of en mbo-niveau 3 diploma.

Voor een optimale start is het van belang dat je een leerwerkplek hebt.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2022 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op