Buschauffeur (niveau 2) - bbl

Kom langs op de open dag!

Maandag 03 oktober

In het kort

Voor jou geen kantoorbaan maar al rijdend je dag doorbrengen. Jij brengt als buschauffeur al je passagiers veilig en op tijd naar hun bestemming. Je bent vriendelijk tegen de mensen die instappen. Als ze vragen hebben sta je ze graag te woord. 

Duizenden mensen maken elke dag gebruik van het openbaar vervoer. Zonder jou komen deze passagiers niet op tijd op hun werk, school of bij hun ziekenhuisafspraak. Je bent alert in het verkeer en je houdt je aan de verkeersregels. Je bent het visitekaartje van het busbedrijf en gaat helemaal voor deze baan.

Als gevolg van het coronavirus worden er op dit moment geen leerwerkplekken door de busmaatschappijen aangeboden. De start van de opleiding op 22 augustus 2022 is afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bbl
Duur: 1 jaar
Start: 22 augustus 2022
Interessegebied: Transport & vervoer
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Officieel heet deze opleiding Chauffeur openbaar vervoer, Je start met twee tot drie dagen school per week en na het behalen van je rijbewijs D ga je een dag in de week naar school. De rest van de week ben je aan het werk bij een erkend leerbedrijf waar je de fijne kneepjes van het vak in de praktijk leert.

Over de opleiding

Als bbl-student ga je een dag in de week naar school en werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf (de busmaatschappij).  

Tijdens je opleiding leer je alles over veilig en correct rijden met de bus. Daarnaast leer je hoe je je servicegericht moet opstellen naar de reizigers die je vervoert. In de eerste maanden van je opleiding haal je je rijbewijs D met code 95. 

Als buschauffeur, of chauffeur openbaar vervoer, werk je bij een vervoersonderneming. Je brengt reizigers veilig en op tijd naar hun plaats van bestemming. Je kunt aan de slag bij organisaties zoals bijvoorbeeld de RET, Arriva of Qbuzz.

De komende jaren gaan bij deze bedrijven veel chauffeurs met pensioen. Daarom liggen er voor jou, na het succesvol afronden van je opleiding, voldoende kansen op het vinden van een baan.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: mbo-niveau 1 diploma; een diploma kaderberoepsgerichte leerweg; relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma of een overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4.

Voordat je definitief kunt starten wordt er via de busmaatschappij een capaciteitentest en een psychologische test afgenomen. Hierna word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Helaas is voor deze opleiding nog niet voldoende informatie beschikbaar om goed inzicht te geven. Zodra de informatie beschikbaar wordt gesteld via SBB / Kiesmbo, bekijk dan de opleiding in cijfers
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk het een overzicht van je kosten

De kosten zijn afhankelijk bij welke busmaatschappij je het leer- werktraject gaat volgen.

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2022 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

STC live - mbo - 3 oktober 2022 maandag
3 okt.

STC live - mbo - 3 oktober 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie
STC live - mbo - 14 november 2022 maandag
14 nov.

STC live - mbo - 14 november 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie
Mbo open dag 25 november 2022 vrijdag
25 nov.

Mbo open dag 25 november 2022

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor toekomst in de werelden van werken in de haven,...

Meer informatie
Mbo open dag 26 november 2022 zaterdag
26 nov.

Mbo open dag 26 november 2022

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor toekomst in de werelden van werken in de haven,...

Meer informatie
STC live - mbo - 19 december 2022 maandag
19 dec.

STC live - mbo - 19 december 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het?...

Meer informatie