STC

Aviation operation specialist (niveau 4) - bol

In het kort

Heb jij Flightradar op je mobiel? Ben je regelmatig aan het vliegtuigspotten? Droom jij ervan om dicht bij de piloot te komen en zie jij het platform als je tweede thuis? Dan past het beroep van Aviation Operations Specialist bij je. Jij bent dan (mede)verantwoordelijk voor alles wat nodig is om een vliegtuig veilig, te laten vertrekken of alles wat nodig is na het landen. Je bereid een snelle, veilige bevoorrading en het vertrek van het vliegtuig voor. Daarnaast brief je de piloot en facilitaire diensten, zodat het toestel veilig kan landen en vertrekken.

Je bewaakt het overzicht, werkt nauwkeurig en hebt oog voor veiligheid. Je kunt kort en bondig instructies overbrengen aan iedereen die met de vlucht te maken heeft. De veelzijdigheid en grote verantwoordelijkheid binnen je werk, daar houd je van. Je denkt in procedures en oplossingen waarbij je jezelf de vraag stelt ‘Hoe kan het sneller en goedkoper?’. En, binnen de luchtvaart werk je met vele nationaliteiten in een bedrijfstak die nooit slaapt.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als bol-student ben je gemiddeld 4 tot 5 dagen op school voor de theoretische basis. De theorie oefen je in de praktijk op een stageplek. Daar ervaar je echt hoe het is om te werken binnen de luchtvaart. Natuurlijk draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat er activiteiten zijn die je verrijken binnen en buiten de beroepscontext. Daarom organiseren we excursies, studiereizen en themaweken.

Over de opleiding

Je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voortaal is. Vanwege het werken met de verschillende Airlines en crews op een luchthaven krijg je Duits en/of Spaans. Vanzelfsprekend krijg je les in alle vakken die je een expert maken in de luchtvaartlogistiek op de luchthaven en is de opleiding ingericht volgens de laatste ontwikkelingen in de sector.

Je wordt opgeleid voor een functie binnen de luchtvaartlogistiek. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, een luchtvrachtafhandelaar of luchthavendienst. De functie Aviation operations specialist is veelzijdig en daarmee kun je aan de slag op het vliegveld of bij bedrijven die betrokken zijn bij de luchtvaart.

Wil je nog niet werken maar doorstuderen? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:
- Hbo Aviation (Aviation Engineering, Aviation Operations, Air Traffic Management en Aviation Flight);
- Hbo Management (AD);
- Hbo Logistics Management.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo, m.u.v. basiskader); overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4; relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma; mbo-niveau 2 of een mbo-niveau 3 diploma.

Ook heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig i.v.m. werken achter de douane.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken