STC

Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3) - bbl

Je houdt van techniek en in het bijzonder van schepen. Je bent een echte doener en werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren. Je bouwt, onderhoudt en repareert (onderdelen van) vaartuigen en maritieme werktuigen in de scheepsbouw, waterbouw, watersportindustrie en offshore. Zo kun je bijvoorbeeld ingezet worden om het interieur of exterieur van een schip aan te passen aan de wensen van de nieuwe eigenaar.

Als allround medewerker maritieme techniek kun je ook meewerken aan het repareren of aanpassen van installaties in de machinekamer van het schip. Je werkt nauwkeurig en bereidt je werkzaamheden goed voor. Zo nodig begeleid je minder ervaren collega's bij het werk. Jij bent te vinden op de werkvloer van de werf of bij een maritiem bedrijf aan boord van een schip. Jouw werkdagen zijn heel afwisselend.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bbl
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Scheepsbouw & ontwerp
Locatie(s): Rotterdam - Lloydstraat 300, Stellendam
Over de opleiding: Deze opleiding is voor doeners die van techniek en schepen houden. Je werkt graag met machines, zoals lasapparatuur of een draaibank. Je houdt ervan om mooi werk af te leveren en je wilt jezelf heel graag ontwikkelen tot een goede vakman of vakvrouw.

Over de opleiding

De opleiding duurt drie jaar. Je werkt vier dagen in de week op een grote of kleine werf. Samen met ervaren medewerkers bouw je aan een jacht of gedeelte van een schip, onderhoud je machines of voer je servicewerkzaamheden uit.

Eén dag in de week ga je naar school om je theoretische kennis op te doen. Je krijgt dan vakken als scheepskennis, materialenkennis, tekeninglezen, kunststoffen, elektrotechniek machinekamersystemen en jachtbouw. Ook Nederlands en Engels zitten in je vakkenpakket.

Opleiding / beroep: Allround medewerker maritieme techniek
Salarisindicatie: €1750 - €3000

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Je kunt op een werf doorgroeien naar voorman of kwaliteitscontroleur. Een voorman stuurt een team van scheepsbouwers, lassers of installateurs aan. Een kwaliteitscontroleur ziet erop toe dat alle onderdelen van een schip goed zijn aangebracht en of alles mooi is gelast. Je draagt zo bij aan het bouwen van een prachtig product of het fiksen van een grote reparatieklus. Er is in de scheeps- en jachtbouw en in andere technische bedrijven grote vraag naar goed opgeleide vakmensen.

Wil je nog niet werken maar leer je liever door? Dat kan! Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar de opleiding Engineer Maritieme techniek bol niveau 4.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangsbewijs van havo / vwo 3 naar 4,een door de overheid erkend bewijsstuk of diploma of een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Vragen? Neem gerust contact op