19 oktober 2022

Zelf varen tijdens decanenmiddag in Katwijk

Op donderdag 10 november worden decanen welkom geheten op de locatie in Katwijk aan Zee. Hier biedt het STC mbo-opleidingen voor de zeevaart en visserij aan. Beide machtig mooie werelden met volop kansen op een avontuurlijke baan op het water. En na een aantal jaar varen, een goede toekomst aan de wal dichterbij huis.

Die dag wordt er meer verteld over de opleidingen en het toekomstperspectief voor studenten in spé. Tijdens een rondleiding kunnen decanen kennismaken met de praktijkfaciliteiten.

Speciaal moment
De decanenmiddag kent ditmaal een speciaal moment, namelijk de opening van de nieuwe Brugsimulator. De omgeving waar studenten via diverse scenario’s o.a. veilig varen, het belang van communicatie en navigatie leren. De nieuwe brugsimulator is een full mission opstelling en voldoet aan alle laatste eisen. Zo kunnen studenten op de nieuwe brugsimulator realistischer navigeren en vissen in verschillende omstandigheden.

Zelf varen op de simulator
Na de offciele opening van de Brugsimulator kunnen aanwezigen zelf ervaren hoe het is om te 'varen’ op de simulator. Hierna kan er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden met docenten en studenten.