STC

Veelgestelde mbo-vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze voorlichters. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. 

088 - 318 6444
voorlichting@stc-r.nl

Stuur je je vraag liever via WhatsApp? Wij doen ons best je vraag uiterlijk de volgende werkdag te beantwoorden.

+31612583244

Veelgestelde vragen

We starten in de week van maandag 21 augustus 2023. Wanneer je bent ingeschreven als student op het STC, krijg je via de mbo-opleiding meer informatie hierover.

Deze informatie over de start van het schooljaar voor jouw opleiding is in de eerste weken van juli verstuurd. Dit gebeurt, afhankelijk van de opleiding, per post of per mail. Zie je niet direct een mail in je inox staan? Kijk dan even in mapjes met namen als spam, reclame of ongewenste mail. Je herkent mail van STC aan '@stc-r.nl'. 

Ja, je kan je nog steeds aanmelden voor een mbo-opleiding van het STC die na de zomervakantie van 2023 is gestart. Benieuwd hoe dit werkt? Neem contact op met team Voorlichting via 088-3186444 of voorlichting@stc-r.nl. 

Je ontvangt na je aanmelding een bevestigingsmail. Heb je deze bevestiging niet, mail dan naar leerlingzaken@stc-r.nl

Als je ingeschreven bent als student op het STC mbo college, heb je aan het begin van de vakantie een brief of mail ontvangen over het bestellen van lesboeken. Heb je deze informatie niet ontvangen? Bel dan tijdens de zomervakantie naar het algemene nummer van het STC via 088 - 318 6000. Zij proberen de juiste contactpersoon voor je te vinden. 

Heb je de informatie over de lesboeken wel ontvangen? Dan kan je vanaf 1 augustus de boeken bestellen met jouw inloggegevens van het STC. Volg de uitleg in de brief om te bestellen via de MBO Webshop.

Bekijk alle opleidingen. Heb je nog hulp nodig bij de keuze voor een richting, bekijk dan onze interessegebieden.

Ja, gedurende het schooljaar proberen we de open dagen zoveel mogelijk op onze schoollocaties te organiseren met aangepaste programma’s in tijdvakken volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over onze open dagen.

De meeste studenten beginnen na het vmbo of na de havo en zijn aan het begin van de opleiding meestal 16 of 17 jaar. Maar er zijn ook studenten die al een andere mbo-opleiding hebben afgerond of een andere richting kiezen en dus wat ouder zijn. Over het algemeen geldt dat de leeftijd voor bbl-opleidingen wat hoger ligt dan voor bol-opleidingen.

Voor volwassenen zijn er ook cursussen en trainingen te volgen via https://stc-bv.nl/.

Dit verschilt per opleiding, van één tot vier jaar. Op de opleidingspagina vind je hoe lang de opleiding duurt.

Bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt lessen op school en loopt één of meermalen stage bij een leerbedrijf. De duur van de stage verschilt per opleiding. Bij sommige opleidingen zoek je zelf een stageplaats. Lukt dit niet, dan kun je hulp vragen bij je opleiding. Sommige opleidingen wijzen stageplaatsen toe aan studenten.

Bbl is de afkorting van beroepsbegeleidende leerweg, een combinatie van werken en leren. Je hebt naast school een baan bij een erkend leerbedrijf.Kijk voor informatie over leerbedrijven bij SBB. Je gaat zelf opzoek naar een baan bij een erkend leerbedrijf. Hulp nodig bij het vinden van een leerbedrijf? Vul de naam van je opleiding als zoekterm in op de website.stagemarkt.nl, hier vind je alle werkplekken bij erkende leerbedrijven.