FAQ

Veelgestelde vragen

Bekijk alle opleidingen. Heb je nog hulp nodig bij de keuze voor een richting, bekijk dan onze interessegebieden.

Ja, gedurende het schooljaar proberen we de open dagen zoveel mogelijk op onze schoollocaties te organiseren met aangepaste programma’s in tijdvakken volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over onze open dagen.

De meeste studenten beginnen na het vmbo of na de havo en zijn aan het begin van de opleiding meestal 16 of 17 jaar. Maar er zijn ook studenten die al een andere mbo-opleiding hebben afgerond of een andere richting kiezen en dus wat ouder zijn. Over het algemeen geldt dat de leeftijd voor bbl-opleidingen wat hoger ligt dan voor bol-opleidingen.

Voor volwassenen zijn er ook cursussen en trainingen te volgen via https://stc-bv.nl/.

Dit verschilt per opleiding, van één tot vier jaar. Op de opleidingspagina vind je hoe lang de opleiding duurt.

Bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt lessen op school en loopt één of meermalen stage bij een leerbedrijf. De duur van de stage verschilt per opleiding. Bij sommige opleidingen zoek je zelf een stageplaats. Lukt dit niet, dan kun je hulp vragen bij je opleiding. Sommige opleidingen wijzen stageplaatsen toe aan studenten.

Bbl is de afkorting van beroepsbegeleidende leerweg, een combinatie van werken en leren. Je hebt naast school een baan bij een erkend leerbedrijf.Kijk voor informatie over leerbedrijven bij SBB. Je gaat zelf opzoek naar een baan bij een erkend leerbedrijf. Hulp nodig bij het vinden van een leerbedrijf? Vul de naam van je opleiding als zoekterm in op de website.stagemarkt.nl, hier vind je alle werkplekken bij erkende leerbedrijven.

De verhouding verschilt per opleiding, maar over het algemeen hebben wij meer jongens op de opleidingen.

We starten in de week van maandag 21 augustus 2023. Wanneer je bent ingeschreven, krijg je via de opleiding hier meer informatie over.