STC

Luchtvaartlogistiek

  • Werken in de wereld van de luchtvaart
  • Werken in een internationale omgeving
  • Werken op de luchthaven
  • Plannen en organiseren luchtvracht
Air cargo specialist / Luchtvrachtspecialist

Air cargo specialist / Luchtvrachtspecialist

Bouw mee aan jouw gateway naar de wereld van het internationale transport en maak de logistieke puzzel met luchtvracht van A tot Z compleet. Mede dankzij jou komen pakketjes van AliExpress, Amazon en eBay vliegensvlug op het juiste tijdstip, op de juiste plaats terecht tegen een concurrerende prijs.

Ben je een onderhandelaar, creatief en klantvriendelijk? Dan ben jij binnen de luchtvaart de perfecte Air cargo specialist. Bovendien heb je met het diploma van deze mbo-opleiding (niveau 4) de bewustwordingstraining Security awareness en het certificaat IATA dangerous goods op zak.

Bekijk de opleiding Air cargo specialist
Lynn voelt zich thuis in de dynamische wereld van de luchtvaart

Lynn voelt zich thuis in de dynamische wereld van de luchtvaart

Student Lynn volgt de opleiding Aviation operations specialist bij het STC. ‘Ik vind vooral de luchtvaartvakken heel erg leuk. Als je start met de opleiding denk je veel te weten over vliegtuigen. Je maakt er tenslotte wel eens een reisje mee naar het buitenland en je weet dat goederen door de lucht vervoerd kunnen worden. Twee luchtvaartlessen verder nam ik mijn woorden terug. Ik wist eigenlijk nog helemaal niet zoveel over het vliegtuig. Er gaat een heel proces vooraf aan het vliegen, waar wij als passagiers niets vanaf weten!’

Lees hier het verhaal van Lynn

Aviation operation specialist / officer

Aviation operation specialist / officer

Heb jij Flightradar op je mobiel? Ben je regelmatig aan het vliegtuigspotten? Zie jij het platform als tweede huis? Dan past het beroep van Aviation Operations Specialist bij je. Binnen de luchtvaart ben je (mede)verantwoordelijk voor alles wat nodig is om een vliegtuig veilig te laten vertrekken of alles wat nodig is na het landen.

Met deze mbo-opleiding (niveau 4) heb je de bewustwordingstraining Security awareness en het certificaat IATA dangerous goods op zak. Hiermee kun je ook werken binnen de douane en als loadplanner, turnaround coördinator, netwerkcontroller, crew controller en dispatcher.

Bekijk de opleiding Aviation operation specialist
Kom kennismaken!

Kom kennismaken!

Wil je ontdekken of een opleiding Luchtvaartlogistiek bij jou past? Kom dan zeker eens kennismaken! De actuele mogelijkheden vind je hier