STC

Stellendam

Deltahaven 4, 3251 LC Stellendam

De schoollocatie in Stellendam staat ook bekend als de STC campus Zuidwest en van oudsher als zeevisvaartschool. Het hedendaagse aanbod van mbo-opleidingen is breder gericht op scheepvaart- en techniekonderwijs op niveau 2, 3 en 4. De STC campus Zuidwest is gevestigd in de Deltahaven in Stellendam en is de plek voor jongeren op Goeree-Overflakkee om te starten met een technisch basisjaar.

Technisch basisjaar

Technisch basisjaar

Studenten zitten in het eerste jaar in één klas en krijgen daarnaast een dag per week les in de richting van hun voorkeur. Na het eerste jaar kiezen de studenten voor een mbo-opleiding gericht op procestechniek & maintenance, scheeps- en jachtbouw, visserij of zeevaart. Studenten blijven in Stellendam voor zeevaart of visserij. Voor een opleiding in de procestechniek of maintenance gaan studenten vanaf jaar twee naar Brielle. In Rotterdam vindt het vervolg plaats voor jongeren die kiezen voor scheeps- en jachtbouw (maritieme techniek).

Faciliteiten

Faciliteiten

In alle mbo-opleidingen staat het opdoen van praktijkervaring centraal.  Tijdens het technisch basisjaar gebruiken studenten de uitgebreide voorzieningen, van techniek- en motorwerkplaatsen tot de modernste zee- en visvaartsimulatoren. In de praktijklessen leren studenten de ins en outs van sleutelen aan pompen en machines, lassen, bankwerken, elektrotechniek, pijpfitten, pneumatiek en hydrauliek.