Techniek aan boord

Spreekt techniek je aan en wil jij wat van de wereld zien? Dan past een technische scheepvaartopleiding misschien wel bij jou. Start jouw toekomst met de opleiding Scheepswerktuigkundige of Marine technicus op het STC mbo college. Locaties in Katwijk aan Zee, Stellendam, Zwolle en Rotterdam. 

  • Motoren en systemen optimaal laten draaien
  • Unieke combinatie van techniek en varen
  • Internationale werkomgeving
  • Avontuurlijke baan in zeevaart, waterbouw, visserij of bij de marine

Varen, techniek en met je handen werken, de perfecte combinatie voor scheepswerktuigkundige Bart!

Bart had altijd al iets met water. Hij zeilde van kinds af aan en gaf later ook zeilles. Bart: “Omdat ik graag een opleiding wilde volgen waar ik met mijn handen kon werken, leek een opleiding in de scheepvaart bij mij te passen. Zo kwam ik bij het STC.” Bart volgt de opleiding Werktuigkundige alle schepen en wil in de waterbouw aan de slag.

Lees hier het verhaal van Bart

Varen, techniek en met je handen werken, de perfecte combinatie voor scheepswerktuigkundige Bart!

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4)

Jij werkt vooral op grote schepen en jouw vaargebied is over heel de wereld. De machinekamer heeft geen geheimen voor jou. Jij weet wat je moet doen bij de hoofdmotoren, de drinkwaterinstallaties en de installaties voor het opwekken van energie. Er wachten nog veel mooie uitdagingen op jou!

Bekijk de opleiding Werktuigkundige alle schepen

Werktuigkundige alle schepen (niveau 4)

Marine technicus (niveau 4)

Jij houdt van schepen, techniek én van afwisseling. Geen standaard werkdag voor jou. Als Marine technicus heb je dat allemaal. Je kunt natuurlijk aan de slag bij de Koninklijke Marine, maar ook kan je kiezen om voor visserij, zeevaart of waterbouw door te leren. De machinekamer heeft geen geheimen voor jou. Gaat er iets kapot of is er een storing? Jij weet het op te lossen! 

Bekijk de opleiding Marine technicus

Marine technicus (niveau 4)

Werktuigkundige kleine schepen (niveau 3)

Je houdt niet van een 9 tot 5 baan maar gaat voor een avontuurlijke job. Je komt op hele mooie plekken en hebt geen problemen om weken van huis te zijn. Je bent namelijk tussendoor ook weer een periode thuis. Als werktuigkundige heb je brede kennis. Van de hoofdmotor tot aan alle elektrische installaties en van de luchtbehandelingsinstallatie tot de productie van schoon drinkwater uit zeewater, jij hebt er allemaal verstand van!

Bekijk de opleiding Werktuigkundige kleine schepen

Werktuigkundige kleine schepen (niveau 3)

Kom kennismaken!

Ben jij benieuwd of een technische opleiding in de scheepvaart bij jou past? Kom dan zeker eens kennismaken! De actuele mogelijkheden vind je hier

Kom kennismaken!