Logistiek

Duizenden spullen van over de hele wereld via weg-, water- of luchtvervoer steeds sneller in de winkel of bij je thuis voor de deur bezorgen, dat is de wereld van de logistiek. Dat vraagt om planners en regelaars die van ingewikkelde puzzels houden en ervoor zorgen dat aan het einde van de rit ook geld wordt verdiend. En om toppers in het magazijn of warehouse die zorgen dat die planning ook wordt gehaald.

  • Duizenden bestellingen groot en klein
  • Op tijd bij de klant

Waar gaat het om?

Logistiek is overal om je heen en zorgt ervoor dat jij de schoenen die je besteld morgen in huis hebt, dat de winkels vol met spullen liggen en dat bedrijven de materialen hebben om hun producten te maken. Zonder logistiek staat de wereld stil. Er zijn algemene functies en gespecialiseerde banen in de logistiek. De een regelt laadruimte in een vliegtuig, de ander zorgt voor een vrachtauto op de juiste tijd en de juiste plaats en de volgende regelt een plek voor een container aan boord van een schip. Tussendoor moeten producten vaak tijdelijk worden opgeslagen in een magazijn om van daar uit snel op bestemming te kunnen zijn. De uitdaging is steeds om iets op tijd, onbeschadigd op de plek van bestemming te krijgen en daar geld aan te verdienen.

Waar gaat het om?

Kom langs op onze open dagen 4 & 5 februari!

Op vrijdag 4 februari & zaterdag 5 februari ben je van harte welkom op onze mbo open dagen.

Alle mbo-opleidingen in de wereld van logistiek, transport & vervoer en werken in de haven vind je op de locatie Waalhaven in Rotterdam. Kom langs om kennis te maken met onze opleidingen.

Meld je aan voor de open dag

Kom langs op onze open dagen 4 & 5 februari!

Internationaal zakendoen mogelijk maken

Een ondernemer die 10.000 spijkerbroeken heeft gekocht in China, heeft ruimte nodig op een schip om ze naar Nederland te krijgen, ruimte in vrachtwagens of treinen om ze hier naar een magazijn te brengen. Daar vandaan gaan ze naar de winkel of naar klanten thuis. Maar 100 spijkerbroeken heeft hij snel nodig om de kwaliteit te controleren en om te laten zien aan winkels die ze moeten gaan verkopen. Daarvoor is ruimte in een vliegtuig nodig. Als je in de logistiek werkt zorg je dat dit allemaal geregeld wordt. Vanuit je kantoor in de haven , op de luchthaven of in de stad sluit je contracten, regel je plek en zorg je dat er geladen en gelost wordt. Doordat je alle papieren op orde hebt komt alles ook op de goede plek terecht.

Internationaal zakendoen mogelijk maken

Werken in een warehouse

In een magazijn of warehouse zorgen teams ervoor dat de spullen die binnenkomen een plek krijgen en weer worden opgehaald en verzonden zodra ze zijn besteld. Dat gaat soms om honderden vrachtwagens en tienduizenden pakketjes per dag. De medewerkers in het magazijn weten hoe ze met gevaarlijke of kwetsbare producten moeten omgaan. Ze zorgen samen dat alles veilig, onbeschadigd, compleet en op tijd de deur uitgaat.  Dat zijn teamprestaties waar je trots op kunt zijn.

Werken in een warehouse

Kom kennis maken

Rondleiding - locatie Waalhaven VOL dinsdag
25 jan.

Rondleiding - locatie Waalhaven VOL

DEZE RONDLEIDING IS VOL Je kunt je nog wel aanmelden voor dinsdag 15 februari Kom een kijkje nemen op de locatie...

Meer informatie
Open dag mbo alle locaties - 4 februari vrijdag
4 feb.

Open dag mbo alle locaties - 4 februari

Op vrijdag 4 februari ben je van harte welkom op de mbo open dag in Rotterdam, Brielle, Katwijk en Stellendam. Alle...

Meer informatie
Open dag mbo alle locaties - 5 februari zaterdag
5 feb.

Open dag mbo alle locaties - 5 februari

Op zaterdag 5 februari ben je van harte welkom op de mbo open dag in Rotterdam, Brielle, Katwijk en Stellendam. Alle...

Meer informatie
STC live - 7 februari maandag
7 feb.

STC live - 7 februari

Elke eerste en derde maandag van de maand helpen onze voorlichters je met je vragen over onze mbo-opleidingen....

Meer informatie
Rondleiding - locatie Waalhaven dinsdag
15 feb.

Rondleiding - locatie Waalhaven

Kom een kijkje nemen op de locatie Waalhaven van het STC mbo college. Dit is de locatie voor de...

Meer informatie