Logistiek

Duizenden spullen van over de hele wereld via weg-, water- of luchtvervoer steeds sneller bij de klant. Dat is de wereld van de logistiek. Hier zijn planners en regelaars voor nodig, die houden van ingewikkelde puzzels en zorgen dat er ook geld wordt verdiend. Maar ook toppers in het magazijn of warehouse die zorgen dat de planning wordt gehaald.

  • Duizenden bestellingen groot en klein
  • Op tijd bij de klant

De wereld van logistiek

Logistiek is overal om je heen en zorgt ervoor dat jij de schoenen die je besteld morgen in huis hebt. Of dat de winkels vol met spullen liggen en dat bedrijven de materialen hebben om hun producten te maken. Zonder logistiek staat de wereld stil.

Er zijn verschillende banen in de logistiek. De een regelt laadruimte in een vliegtuig, de ander zorgt voor een vrachtauto op de juiste tijd en de juiste plaats. De volgende regelt een plek voor een container aan boord van een schip. Tussendoor moeten producten tijdelijk worden opgeslagen in een magazijn. De uitdaging is om iets op tijd en onbeschadigd op de plek van bestemming te krijgen en daar geld aan te verdienen.

De wereld van logistiek

Internationaal zaken doen

Een ondernemer die 10.000 spijkerbroeken heeft gekocht in China, heeft ruimte nodig op een schip om ze naar Nederland te krijgen. Maar ook ruimte in vrachtwagens of treinen om ze hier naar een magazijn te brengen. Daar vandaan gaan ze naar de winkel of naar klanten thuis. Maar 100 spijkerbroeken heeft hij snel nodig om de kwaliteit te controleren en te laten zien aan winkels die ze moeten gaan verkopen. Daarvoor is ruimte in een vliegtuig nodig.

Als je in de logistiek werkt zorg je dat dit allemaal geregeld wordt. Vanuit je kantoor in de haven, op de luchthaven of in de stad sluit je contracten, regel je plek en zorg je dat er geladen en gelost wordt. Doordat je alle papieren op orde hebt komt alles ook op de goede plek terecht.

Internationaal zaken doen

Werken in een warehouse

In een magazijn of warehouse zorg je met je team ervoor dat spullen die binnenkomen een plek krijgen. Als de spullen zijn besteld, zorgen jullie ervoor dat deze worden opgehaald en verzonden. Dit gaat soms om honderden vrachtwagens en tienduizenden pakketjes per dag.

Als medewerker van het magazijn weet je hoe je moet omgaan met gevaarlijke of kwetsbare producten. Je zorgt samen met je collega's dat alles veilig, compleet en op tijd de deur uitgaat. Dit zijn teamprestaties waar je trots op kunt zijn.

Werken in een warehouse

Kom kennismaken!

Wil je erachter komen of de opleiding van jouw keuze ook écht bij jou past? Kom kennismaken op het STC! 

Kom kennismaken!

Kom kennis maken

STC live - mbo - 3 oktober 2022 maandag
3 okt.

STC live - mbo - 3 oktober 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het? De online...

Meer informatie
Rondleiding mbo - Waalhaven - 11 oktober 2022 dinsdag
11 okt.

Rondleiding mbo - Waalhaven - 11 oktober 2022

Kom een kijkje nemen op de locatie Waalhaven van het STC mbo college. Dit is de locatie voor de interessegebieden...

Meer informatie
Rondleiding mbo - Waalhaven - 8 november dinsdag
8 nov.

Rondleiding mbo - Waalhaven - 8 november

Kom een kijkje nemen op de locatie Waalhaven van het STC mbo college. Dit is de locatie voor de interessegebieden...

Meer informatie
STC live - mbo - 14 november 2022 maandag
14 nov.

STC live - mbo - 14 november 2022

Elke maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze mbo-opleidingen. Hoe werkt het? De online...

Meer informatie
Oudervoorlichting 'naar het mbo' - 15 november 2022 dinsdag
15 nov.

Oudervoorlichting 'naar het mbo' - 15 november 2022

Jouw zoon/dochter 'Naar het mbo!'. Wij helpen je graag op weg met deze online voorlichting. Hierin zullen we de volgende...

Meer informatie