STC

Nieuwe opleiding 'Technicus duurzame energie'

16 maart 2023

Nieuwe opleiding 'Technicus duurzame energie'

Het STC mbo college start in augustus met een nieuwe bol-opleiding ‘Technicus duurzame energie’. Deze mbo-opleiding, niveau 4, is voor iedereen die van techniek houdt en graag meewerkt aan een duurzame toekomst. Na het behalen van dit diploma kunnen studenten een mooie carrière tegemoet zien en een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Nederland zet in op duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, om de CO2-uitstoot te verminderen. Deze energietransitie vraagt om veel goed geschoold personeel. Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar mensen die veel kennis en vaardigheden hebben op dit gebied.

Systemen bedenken en ontwerpen
Met het diploma van Technicus duurzame energie op zak kunnen studenten duurzame energiesystemen, die bijvoorbeeld aardgas vervangen, bedenken en ontwerpen. Ook kunnen zij zich richten op de montage of het onderhoud van duurzame energiesystemen, zoals windmolens en zonnepanelen. Afgestudeerden zijn straks in staat bedrijven, particulieren en gemeenten te adviseren over verduurzaming. Ook is er aandacht voor ondernemersvaardigheden om bijvoorbeeld een eigen bedrijf te kunnen starten.

Praktijkervaring door stages
Bij deze nieuwe vierjarige voltijdopleiding maken studenten gebruik van veel praktijkfaciliteiten zoals simulatoren en proefopstellingen. De lessen vinden plaats op de RDM Campus en de locatie Brielle.Tijdens de studie lopen studenten korte en langere stages om uitgebreid kennis te maken met de verschillende beroepen.

Frits Gronsveld, voorzitter van het College van Bestuur van het STC is trots: 'Scholing en onderwijs spelen een belangrijke rol om de energietransitie te laten slagen. Banen veranderen, er ontstaan nieuwe beroepen en werknemers hebben andere kennis en competenties nodig. Met deze opleiding sluit het STC niet alleen aan op de behoefte van de arbeidsmarkt, maar draagt ook bij aan een versnelling van de energietransitie.'

Meer weten?
Benieuwd naar deze opleiding? Kijk op www.stc.nl/tde. Of bezoek de open dagen op de STC-locatie in Brielle op 17 en 18 maart 2023.

 

 

Ook interessant