STC

Duurzame samenwerking: het STC en stichting Wereldhavendagen

08 december 2022

Duurzame samenwerking: het STC en stichting Wereldhavendagen

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst hebben het STC en Stichting Wereldhavendagen (WHD) hun ambitie om meer jongeren te interesseren voor een baan in de haven van Rotterdam onderstreept.

Met deze samenwerking sluit het STC aan bij andere opleiders uit de Rotterdamse regio, die eerder een partnerschap aangingen met de Wereldhavendagen. Het maritieme evenement richt zich onder de vlag van de ‘Wereldhavendagen Academy’ op studenten die zich willen inzetten voor een carrière in de haven.

Duurzaam verbinden
Het aangaan van deze samenwerking is voor beide partijen een logische stap om de gezamenlijk gedragen doelstellingen duurzaam te verbinden. Petra van Lange, lid CvB van het STC, Bert Aben, voorzitter van WHD, Sabine Bruijnincx, directeur WHD en Margit Bosch, directeur A Bunch of Choices, de samenwerkingspartner voor de Wereldhavendagen Academy, ondertekenaars van de samenwerking, dragen de jongeren van de regio een warm hart toe als het gaat om het bieden van goede leerplekken in de Rotterdamse haven.

Het STC zal studenten vanuit alle opleidingsrichtingen in contact brengen met de mogelijkheden van de Wereldhavendagen Academy. Die richtingen lopen uiteen van scheepvaart en scheepsbouw, tot werken in de haven, internationale handel, procestechniek en logistiek en vervoer. Petra van Lange (lid CvB STC) “Het STC is de grootste opleider van Nederland voor beroepen op water, land en rond de haven. Met de wereldhavendagen willen we zoveel mogelijk jongeren in aanraking brengen met deze machtig mooie werelden die bijzondere en avontuurlijke loopbaankansen bieden voor iedereen."

Het hele artikel lees je hier: https://wereldhavendagen.nl/scheepvaart-en-transportcollege-en-stichting-wereldhavendagen-gaan-duurzame-samenwerking-aan/

 

duurzame verbinding van Wereldhavendagen en STC

Ook interessant