STC

Frits Gronsveld neemt officieel afscheid van STC

23 juni 2023

Frits Gronsveld neemt officieel afscheid van STC

Op vrijdag 23 juni 2023 vond het afscheid van Frits Gronsveld als voorzitter College van Bestuur van STC Group plaats. Onder de gasten waren o.a. Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen van de Gemeente Rotterdam, en Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, aanwezig. Diverse sprekers, waaronder Marja van Bijsterveldt, voorzitter Raad van Toezicht van STC Group, en Petra van Lange, lid College van Bestuur van STC Group, spraken een woord van dank uit en blikten terug op de afgelopen jaren.

Frits Gronsveld heeft bijna acht jaar lang de functie van voorzitter van het College van Bestuur bekleed en is van grote waarde geweest voor de organisatie. Hij heeft diverse ontwikkelingen binnen STC Group geleid, waaronder verbeteringen op het gebied van onderwijskwaliteit, internationalisering, integratie van private activiteiten, uitbreiding van het hbo-onderwijs en de bouw van een nieuw opleidingsschip.

Zijn toewijding en inzet hebben bijgedragen aan de rust en structuur binnen de organisatie, waarvoor we Frits zeer dankbaar zijn. Ondanks zijn vertrek bij STC Group, zal hij blijven werken aan de verbinding tussen het bedrijfsleven en het onderwijs in zijn nieuwe functie. Frits kijkt met trots terug op de behaalde resultaten. Hij benadrukt het belang van de sterke band tussen STC en het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven en de maritieme sector.

Als zelfstandig adviseur zal Frits bijdragen aan de versnelling van de Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE), in opdracht van Deltalinqs. Hiermee blijft hij betrokken bij het ontwikkelen van vakmanschap en het aantrekken van menskracht voor de energietransitie in het havenindustrieel complex. Het afscheidscadeau voor Frits is -op zijn verzoek- een donatie aan Groenberg High School in Zuid-Afrika.

Marja van Bijsterveldt, voorzitter Raad van Toezicht van STC Group, sprak haar waardering uit voor Frits' inzet en benadrukte zijn rol in het brengen van rust en structuur tijdens een roerige periode voor STC Group. Ze prees ook zijn bijdrage aan de connectie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs, evenals zijn inzet voor het werven van personeel voor de energietransitie. De Raad van Toezicht buigt zich de komende tijd over de opvolging van Frits.

Ook interessant

18 juni 2024

STC genomineerd voor Nederlandse Onderwijspremie 2024

STC is genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie voor mbo en hbo 2024. Het project ‘TEAMS’ voor maritieme ondernemers van de toekomst is geselecteerd als een van de kanshebbers. De nominaties zijn gisteren officieel bekendgemaakt via de website en het LinkedIn-kanaal van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO): NRO Nieuws en LinkedIn NRO.

Lees meer