STC

STC wint derde prijs Nederlandse Onderwijspremie 2024

27 juni 2024

STC wint derde prijs Nederlandse Onderwijspremie 2024

STC heeft de derde prijs gewonnen van de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie 2024 voor het innovatieve project ‘TEAMS’. Dit project, gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij maritieme professionals van de toekomst, werd geselecteerd als een van de kanshebbers voor deze eervolle onderscheiding. De prijsuitreiking vond plaats op 27 juni tijdens het ComeniusFestival in Nieuwegein. STC ontving een geldbedrag van € 500.000. Dit bedrag zal worden gebruikt voor onderwijsvernieuwing en -verbetering.

Het TEAMS-project richt zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij studenten. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor de toekomstige maritieme professionals, gezien de snelle technologische vooruitgang en digitalisering binnen de maritieme industrie. De EU-regelgeving en nieuwe milieudoelstellingen hebben ‘groen’ varen tot een belangrijke trend gemaakt. Daarnaast ontstaan nieuwe maritieme sectoren, zoals kust- en milieubescherming en diepzeemijnbouw, die een flexibele houding en innovatieve benadering vereisen.

De toekomstige maritieme professional zal veel contact hebben met leveranciers van innovaties, zowel aan boord als aan wal. Dit vraagt om een ondernemende mindset en het vermogen om complexe problemen op te lossen. Het TEAMS-project heeft als doel studenten uit te rusten met deze essentiële vaardigheden door middel van praktijkgerichte casussen en voorbeelden uit het maritieme veld.

“Wij zijn enorm trots op deze erkenning voor ons TEAMS-project,” aldus Petra van Lange, lid van het College van Bestuur van STC. “Deze prijs geeft erkenning voor het belang van onderzoeksvaardigheden in het MBO en geeft een mooie ondersteuning voor de vernieuwende manier waarop de maritieme opleidingen dit hebben neergezet. Met het gewonnen bedrag kunnen wij onze inspanningen om al onze studenten optimaal voor te bereiden op een dynamische en innovatieve sector verder versterken.”

Meer informatie is te vinden op de pagina van Project TEAMS