Open dag

Vrijdag 17 februari van 16.00 tot 20.30 uur en zaterdag 18 februari van 10.00 tot 14.00 uur opent het STC vmbo college de deuren van de school en is iedereen welkom op onze twee prachtige locaties.

Maak kennis met onze enthousiaste docenten en vakken zoals Junior Maritiem, Natuurkunde en scheikunde én koken. Proef onze heerlijke gerechten in de kombuis en ervaar hoe het is om met een truck te manoeuvreren of kapitein te zijn op een schip.

We nemen je mee op reis langs verschillende havens. Zo maak je kennis met de wereld van de techniek, de haven, de binnenvaart en de wereld van transport. Ondertussen kun je stempels verdienen voor in je paspoort en een leuk cadeautje na afloop.


Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Meld je dan hier aan voor de open dag.

AANMELDEN OPEN DAG

Lijkt het jou leuk om een dagje bij ons mee te kijken? Geef je op voor een van de meeloopdagen in februari en maart.

AANMELDEN MEELOOPDAG

Wil je nu al wat meer weten over het STC vmbo college? Download dan hier de schoolgids.

DOWNLOADEN SCHOOLGIDS
 

Het STC vmbo college is een kleinschalig vmbo met 523 leerlingen en verdeeld over twee locaties in Rotterdam. Het STC vmbo college is een onderdeel van STC Group, dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie. Het STC vmbo college is de enige school in Rotterdam en wijde omgeving waar het eindexamenprofiel Maritiem en Techniek (MaT) aangeboden wordt. Binnen dit profiel kunnen onze leerlingen kiezen uit vier vakrichtingen:

  • Haven en Vervoer
  • Rijn-, kust- en Binnenvaart
  • Transport en Logistiek
  • Scheeps- en jachtbouw

Krijg een schat aan (praktijk) ervaring, kom op verborgen plekken en ontdek een wereld aan mogelijkheden!

 

Haven en vervoer

Ben jij een echte regelaar en wil jij in de haven op kantoor werken? Dan hebben we na de tweede klas de vakrichting Haven en Vervoer.

Alle goederen die gemaakt worden, moeten ook op plaats van bestemming komen. Dat kan aan de andere kant van de wereld zijn of bij de sportwinkel om de hoek. Dat heeft zowel een uitvoerende- als een administratieve kant. Denk daarbij aan vakonderdelen als transportkunde, veiligheid, informatica/tekstverwerking en vervoermiddelen. Er blijft een behoefte aan goed opgeleid personeel. Dat betekent voor jou een goede toekomst is in de gehele havensector. Je bent een onmisbare schakel.

Kom voor meer informatie over de vakrichting Haven en Vervoer naar de open dag.

AANMELDEN OPEN DAGEN 17 EN 18 FEBRUARI 

Haven en vervoer

Rijn-, kust- en binnenvaart

Hou je van varen en van boten? Droom jij van een baan aan boord van een schip? Word jij later kapitein van een cruiseschip of van een containerschip? Dan kies je in de bovenbouw van het STC vmbo college voor de vakrichting Rijn-, kust- en binnenvaart. 

Deze opleiding bereidt je voor op een beroep in het varen op de Europese binnenwateren. Zo leer je alles over de verschillende soorten schepen en ladingen, het uitstippelen van eigen vaarroutes en navigeren, kom je veel te weten over de Europese rivieren en kanalen en breng je veel tijd door op het water.

Kom voor meer informatie over de vakrichting Rijn-, kust- en binnenvaart naar de open dag.

AANMELDEN OPEN DAGEN 17 EN 18 FEBRUARI 

Rijn-, kust- en binnenvaart

Wegtransport en logistiek

Wil je later chauffeur op een vrachtwagen worden? Droom jij van een baan als treinmachinist of word jij straks de baas van een groot magazijn? Dan kies je voor de vmbo-vakrichting Wegtransport en Logistiek.

Deze opleiding bereidt je voor op een beroep als logistiek medewerker, chauffeur goederenvervoer, coordinator havenlogistiek, planner en nog veel meer beroepen rond- en op de weg. Zo leer je hoe je een bedrijfsvaartuig veilig kan laden en lossen, een laadplan maken, een technische rijklaarcontrole uitvoeren en een ritplanning en een routeplanning maken (nationaal en internationaal).

Kom voor meer informatie over de vakrichting Wegtransport en Logistiek​ naar de open dag.

AANMELDEN OPEN DAGEN 17 EN 18 FEBRUARI 

Wegtransport en logistiek

Scheeps- en jachtbouw

De vakrichting scheeps- en jachtbouw van het STC vmbo college is dé vakrichting als je van techniek houdt, creatief bent en het leuk vindt om zelf een boot te ontwerpen. 

Deze opleiding bereidt je voor op een beroep in de scheepsbouw, jachtbouw, waterbouw, scheepselektronica en de offshore-industrie. Maar ook meubelmaker. In deze vakrichting komen veel technieken samen zoals het bewerken en verwerken van hout en metaal. Als jij met je hoofd én handen wil werken, is deze vakrichting een kans en een uitdaging. 

Kom voor meer informatie over de vakrichting Scheeps- en jachtbouw​ naar de open dag.

AANMELDEN OPEN DAGEN 17 EN 18 FEBRUARI 

Scheeps- en jachtbouw

Wist je dat je met een vmbo-diploma van STC alle kanten op kan? Van scheepvaart tot een baan op kantoor