Manager havenlogistiek (niveau 4) versneld - bol

In het kort

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als manager havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Je gaat nauwkeurig te werk en dankzij jou verloopt het goederenvervoer vlekkeloos.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 22 augustus 2022
Interessegebied: Logistiek, Werken in de haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Je start de opleiding in een gemengende klas met met studenten van Coördinator havenlogistiek (niveau 3). Na het eerste jaar kun je aan de hand van resultaten, aanwezigheid en motivatie geselecteerd worden om de opleiding in versnelde vorm (totaal drie jaar) voort te zetten. Ga je versneld verder op niveau 4? Dan ga je in het derde leerjaar 23 weken op stage, waar je het managen van het transportproces in de praktijk gaat ervaren.

"“In mijn vriendenkring regel en organiseer ik altijd alles, daarom past Havenlogistiek zo goed bij mij!”"

"“Het managen van het transportproces is nog zo makkelijk niet!”"

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereidt je voor op een dynamisch administratief en commercieel beroep. Je leert hoe je voor jouw klant een transportproces van het begin tot het eind goed aanstuurt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Personeel & Organisatie, Douane, PortBase, Economie en Transportketensimulator.

Na de opleiding manager havenlogistiek kun je aan de slag bij verschillende bedrijven in en rond de haven, op kantoor. Vanuit een organisatorische functie ben jij hét aanspreekpunt voor de klant.

Wil je nog niet werken maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:
- Associate Degree (AD);
- Logistics Engineering (hbo);
- Logistics Management (hbo).

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo); een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
22 augustus 2022 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op