STC

Vragen over het mbo

Voor vragen over de mbo-opleidingen kun mailen naar voorlichting@stc-r.nl. Wij zijn ook telefonische bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur op nummer: 088 - 318 6444

Stuur je je vraag liever via WhatsApp? Wij doen ons best je vraag uiterlijk de volgende werkdag te beantwoorden. +31612583244

 

Aanmelding en toelatingseisen

Je kunt je digitaal aanmelden via CAMBO. Je komt daar via de aanmeldlink op de pagina van jouw opleiding. Na inloggen via DigiD volg je de stappen en controleer je je gegevens. 

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, moet je rekening houden met kosten. Een benadering van de kosten waarmee je rekening moet houden, vind je op de opleidingspagina onder het kopje 'kosten'.

Bij onze opleidingen zijn er geen specifieke vakken verplicht.

Je wordt ingeschreven als je aan alle voorwaarden in het aanmeldproces hebt voldaan.

Heb je een vraag over de status van jouw aanmelding voor een opleiding? Bel dan naar 088 – 318 6000 en vraag naar de opleiding waarvoor jij je hebt aangemeld.

Je ontvangt na je aanmelding een bevestigingsmail. Daarna ontvang je van de opleiding informatie over het vervolg. Heb je na twee weken niets gehoord over vervolg, neem dan contact op met de opleiding.

Bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt lessen op school en loopt één of meermalen stage bij een leerbedrijf. De duur van de stage verschilt per opleiding. Bij sommige opleidingen zoek je zelf een stageplaats. Lukt dit niet, dan kun je hulp vragen bij je opleiding. Sommige opleidingen wijzen stageplaatsen toe aan studenten.

Bbl is de afkorting van beroepsbegeleidende leerweg, een combinatie van werken en leren. Je hebt naast school een baan bij een erkend leerbedrijf.Kijk voor informatie over leerbedrijven bij SBB. Je gaat zelf opzoek naar een baan bij een erkend leerbedrijf. Hulp nodig bij het vinden van een leerbedrijf? Vul de naam van je opleiding als zoekterm in op de website.stagemarkt.nl, hier vind je alle werkplekken bij erkende leerbedrijven.

Ben je 18 jaar of ouder, start of volg je een bbl-opleiding en betaalt jouw werkgever of een andere instantie voor jou het wettelijk verschuldigde cursusgeld? Vul dan deze machtiging samen met het bedrijf/instantie in. De ingevulde machtiging dien je voor aanvang schooljaar naar ons op te sturen.

Praktische informatie

Bekijk alle opleidingen. Heb je nog hulp nodig bij de keuze voor een richting, bekijk dan onze interessegebieden.

Of je recht hebt op studiefinanciering kan je navragen bij DUO via www.duo.nl.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan ontvang je jaarlijks van DUO een factuur voor je wettelijk verplichte onderwijsbijdrage. Kijk voor meer informatie op https://www.duo.nl/particulier/.

Het kan zijn dat je voor een opleiding materialen aan moet schaffen; denk hierbij aan een rekenmachine, geodriehoek, overall en werkschoenen. Bij de schoolkosten per opleiding wordt dit specifiek aangegeven als ‘persoonsgebonden materialen’.

We starten in de week van maandag 21 augustus 2023. Wanneer je bent ingeschreven, krijg je via de opleiding hier meer informatie over.

Dit verschilt per opleiding, van één tot vier jaar. Op de opleidingspagina vind je hoe lang de opleiding duurt.

In de gids MBO Toegankelijk vind je alle informatie over beschikbare voorzieningen, aanpassingen, regelingen, rechten en plichten. Het biedt onder andere informatie over fysieke toegankelijkheid, psychosociale ondersteuning en financiële hulp waardoor je de ondersteuning kunt vinden die je eventueel nodig hebt. Daarnaast geeft het je inzicht in je rechten en plichten als mbo student.

Voor meer informatie of als je vragen hebt, kun je contact opnemen met het Begeleidingsteam van het STC.

De meeste studenten beginnen na het vmbo of na de havo en zijn aan het begin van de opleiding meestal 16 of 17 jaar. Maar er zijn ook studenten die al een andere mbo-opleiding hebben afgerond of een andere richting kiezen en dus wat ouder zijn. Over het algemeen geldt dat de leeftijd voor bbl-opleidingen wat hoger ligt dan voor bol-opleidingen. Voor volwassenen zijn er ook cursussen en trainingen te volgen via https://stc-bv.nl/.

Ja, gedurende het schooljaar proberen we de open dagen zoveel mogelijk op onze schoollocaties te organiseren met aangepaste programma’s in tijdvakken volgens de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over onze open dagen.

Of je recht hebt op een studenten OV-chipkaart kan je navragen bij DUO viawww.duo.nl.