Infomarkt
Werken & leren in de haven

Ontdek jouw baan en bbl-opleiding op 6 april!

Wil je aan de slag in de haven of de logistiek en daarnaast je mbo-diploma halen? Kom dan naar de Infomarkt werken & leren in de haven.

Of je nu buiten op de kade wil werken, op kantoor alles in goed banen leidt, goederen vervoert met de vrachtwagen of personen met de trein, het is allemaal mogelijk. Op 6 april ben je van harte welkom van 16.00 tot 20.00 uur op de STC-locatie aan de Waalhaven.

Registreer je voor de infomarkt

Wat kan ik verwachten?

Op deze infomarkt kom je in contact met bedrijven in en om de haven en de logistieke branche. Zij gaan graag met jou in gesprek over de uitdagende banen die zij voor jou in petto hebben. Je krijgt onder andere antwoord op de vragen:

  • Hoe combineer je een baan met een mbo-opleiding?
  • Bij welke bedrijven kan ik allemaal terecht en wat doen zij precies?

Docenten van het STC vertellen je alles over de bbl-opleidingen havenlogistiek,havenoperaties, logistiek, vrachtwagenchauffeur en treinmachinist. Eén van deze mbo-opleidingen volg je dan 1 dag per week naast je betaalde baan.

Wat kan ik verwachten?

Handen uit de mouwen aan de kade

Vanaf de kade wordt de lading aan boord gebracht. Op de juiste plek en op het juiste schip, zodat het veilig kan varen. En onderweg eenvoudig weer gelost kan worden op de verschillende havens.

Je bedient bijvoorbeeld de kraan, de heftruck, terminal trekker, laadschop of de container carrier. Of je zorgt dat de lading op het schip goed vast wordt gezet. Stoer en uitdagend werk dat om verantwoordelijkheid vraagt. De bemanning van het schip vertrouwt op jou voor een veilige en voorspoedige reis.

Handen uit de mouwen aan de kade

Op kantoor de planning fixen

De Rotterdamse haven is een knooppunt van internationale handel. Goederen van over de hele wereld gaan vanaf de haven door op reis in heel Europa. Andere goederen verlaten de haven op weg naar verre bestemmingen. Wie zorgt ervoor dat er plek is op het schip of in de vrachtwagen voor die spullen, dat ze op de juiste plek terecht komen en dat er geld aan het transport wordt verdiend?

Dat zijn de mensen van de (haven)logistiek. Vanuit je kantoor in de haven of in de stad sluit je contracten, regel je ligplaatsen en zorg je dat de schepen en vrachtwagens geladen en gelost worden. Doordat je alle papieren op orde hebt komt alles ook op de goede plek terecht.

Op kantoor de planning fixen

De vrijheid op de vrachtwagen of aan het stuur op het spoor

De vrijheid van de vrachtwagen, het uitzicht vanuit de treincabine? Als het besturen van een groot voertuig jou aanspreekt, dan ben je op de juiste plek in de wereld van transport en vervoer. Je houdt contact met je team op kantoor en zij vertrouwen op jou om mensen of goederen veilig naar hun bestemming te brengen.

De vrijheid op de vrachtwagen of aan het stuur op het spoor

Kom naar de infomarkt!

Wil je deze kans niet missen? Kom dan naar de infomarkt. Registreer je naar wens vooraf. Dit is niet verplicht. Doe je dit wel, dan word je op de hoogte gehouden over jouw bezoek. Deelname is kosteloos.

Kom naar de infomarkt!