STC

Ben jij gek van schepen en heb je gevoel voor techniek? Dan is de scheeps- en jachtbouw iets voor jou! Nederlandse scheeps- en jachtbouw bedrijven staan bekend als de beste in de hele wereld. Internationale klanten bestellen bij hen luxe superjachten, maar ook zware ladingschepen of baggerschepen. Bouw, ontwerp of onderhoud jij straks de schepen waar Nederland trots op is?

Bekijk je toekomst
Uitdagende bouwprojecten

Uitdagende bouwprojecten

Het ontwerpen en bouwen van een schip is uitdagend en afwisselend werk. Of het nu gaat om de bouw van jachten, schepen voor transport, visserij of waterbouw. Het gaat vrijwel altijd om grote projecten. Projecten waarin tijd, kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en veiligheid centraal staan. Bemanningen moeten 100% op hun schip kunnen vertrouwen en schepen moeten vaak tientallen jaren meegaan. Daarnaast is er in de sector veel werk aan onderhoud, renovatie of reparatie.

Van de tekenkamer tot de werkvloer

Van de tekenkamer tot de werkvloer

Ben je een echte doener en sterk in techniek? Dan ga je met onze niveau 3-opleiding aan de slag in de werf of aan boord van het schip dat gemaakt wordt. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en voor opdrachtgevers van over de hele wereld: ongeveer 90% van de opdrachtgevers komt uit het buitenland.

Met onze niveau 4-opleiding ga je aan de slag in de tekenkamer, de werkvoorbereiding of op de werkvloer. Je stuurt werkzaamheden aan, ondersteunt bij de projectplanning en bent betrokken bij het complete proces van het begin tot het einde van het project. Wat je ook doet, je bent samen trots als je een schip te water kunt laten of gerepareerd de werf weer ziet verlaten.

Bekijk de opleiding Allround medewerker maritieme techniek (niveau 3)
Bekijk de opleiding Engineer maritieme techniek (niveau 4)

Kom kennismaken!

Kom kennismaken!

Wil je erachter komen of de opleiding van jouw keuze ook écht bij jou past?

Kom naar