Als procesoperator of onderhoudstechnicus zorg je samen met jouw team dat grote technische installaties veilig en goed draaien. Dat kan een waterzuivering zijn, een energiecentrale of een installatie die grondstof voor medicijnen maakt. Maar ook bij de overgang naar nieuwe energievormen spelen technische installaties een grote rol, voor bijvoorbeeld wind of waterstof. Lijkt dat je wat?

Bekijk je toekomst!

Processen overzien

In de procesindustrie worden de grondstoffen gemaakt voor vrijwel alles wat je draagt, eet of gebruikt. De wereld van procestechnniek en onderhoud is er een voor slimme doeners. Je kunt hierbij twee kanten op: proces of onderhoud. Als procesoperator start je vaak grote technische installaties op en breng je processen in gang of sluit ze af. Je bewaakt de voortgang via meet- en regelsystemen en op beeldschermen. Soms ga je ook voor een controle zelf de fabriek in.

Processen overzien

Installaties onderhouden

Als je voor maintenance (onderhoud) kiest ben je degene die ervoor zorgt dat de hele installatie heel blijft en goed blijft werken. Je controleert ter plaatse, repareert of vervangt onderdelen en doet onderhoudswerkzaamheden om problemen te voorkomen. Je werkt nauw samen met de operators. Samen zorg je ervoor dat alles veilig en goed werkt.

Installaties onderhouden

Mooie loopbaan kansen

Na de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag in de fabrieken van de (petro)chemische industrie, bij waterzuiveringsbedrijven, energiebedrijven of in de offshore- en windenergiesector. In deze sectoren wordt hard gewerkt om processen energiezuiniger en grondstoffen milieuvriendelijker te maken. Ook worden installaties voor nieuwe energievormen gemaakt zoals voor wind en waterstof. Dat betekent dat er heel veel werk is en vrijwel iedereen heeft dan ook al een (goed betaalde) baan op het moment van afstuderen. Er is zelfs een carrière startgarantie vanuit het bedrijfsleven!

Mooie loopbaan kansen
  • Technische installaties veilig en duurzaam laten draaien