Havenlogistiek

  • Belangrijke rol in de wereldwijde goederenstroom
  • Werken in een internationale omgeving
  • Goede opstap naar werken bij de douane
  • Verkorte trajecten mogelijk, ook na havo

Manager havenlogistiek (niveau 4)

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als manager havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Bekijk de opleiding Manager havenlogistiek (bol)

Manager havenlogistiek (niveau 4)

“Achter de poorten van havenbedrijven wordt ook op kantoor ontzettend veel geregeld"

Lynn zit op dit moment in haar tweede jaar van de versnelde opleiding Manager havenlogistiek op mbo-niveau 4 bij het STC. “Wat ik leer op mijn opleiding is erg breed, zodat we later veel keus hebben in wat voor werk we willen doen. Denk aan het leren opmaken van verschillende documenten, maar ook hoe wij onze contacten met de klant moeten houden. Daarom vind ik deze opleiding erg leuk, het is heel divers en je kunt als het ware van alles ‘wat proeven’.”

Lees hier het verhaal van Lynn

“Achter de poorten van havenbedrijven wordt ook op kantoor ontzettend veel geregeld

Coördinator havenlogistiek (niveau 3)

Ben jij een echte regelaar die niet snel van slag raakt? Ben je in staat je aan te passen als een situatie plotseling verandert? Dan ben jij een echte coördinator havenlogistiek.

Jouw werkplek is op kantoor, in de dynamische haven. Je houdt je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welke manier van vervoeren de beste is. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.

Bekijk de opleiding Coördinator havenlogistiek (bol)
Bekijk de opleiding Coördinator havenlogistiek (bbl)

Coördinator havenlogistiek (niveau 3)

Medewerker havenlogistiek (niveau 2)

Als medewerker havenlogistiek heb je een belangrijke taak op kantoor in en rond de haven. Je werkt samen in een team met collega’s bij een logistiek bedrijf. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van transport. Zo stel je de vervoersdocumenten op en sta je vervoerders en collega's van andere bedrijven in de haven te woord. 

Bekijk de opleiding Medewerker havenlogistiek (bol)
Bekijk de opleiding Medewerker havenlogistiek (bbl)

Medewerker havenlogistiek (niveau 2)

Kom kennismaken!

Wil je ontdekken of een opleiding Havenlogistiek bij jou past? Kom dan zeker eens kennismaken! De actuele mogelijkheden vind je hier
 

Kom kennismaken!