Justin is helemaal op zijn plek in de scheeps- en jachtbouw

Justin voelt zich helemaal thuis in zijn mbo-studie Engineer maritieme techniek. Het is
de plek waar zijn liefde voor de haven en techniek samenkomt.

‘De boeiende verhalen van mijn oudere broer, over zijn werk in de Rotterdamse haven, vond ik altijd interessant. Dankzij hem groeide mijn liefde voor de haven. Uiteindelijk bepaalde dat ook mijn studiekeuze, want ik wist lang niet wat ik wilde worden', vertelt Justin.

Tussen de superjachten

Met dit diploma op zak heb je veel mogelijkheden. Zo kun je aan de slag op een scheeps- en jachtwerf waar je het werk voorbereidt voor een superjacht. Maar je kunt ook denken aan een carrière op de tekenkamer waar je met 3D-tekenprogramma’s het scheepsontwerp of de installaties van de machinekamer verder uittekent. Ook het assisteren van een leidinggevende behoort tot je mogelijkheden.

Meewerken met het échte werk

Als vierdejaars student loopt Justin sinds januari stage bij Zwijnenburg Shipyard in Capelle aan den IJssel. ‘Ik werk op de afdeling Shipyard & Engineering. Hier worden de voortekeningen voor het schip gemaakt. Als engineer zorg je ervoor dat een schip goed bij de klant wordt afgeleverd. Mijn stage sluit goed aan bij mijn opleiding. Ik leer hier heel veel, ook omdat ik meewerk met het échte werk.’

 

 

(Het volledige verhaal van Justin is oorspronkelijk geplaatst in de mei 2022 editie van de Maritiem Courant in de rubriek Talent in Zichthttps://issuu.com/maritiemmedia/docs/inslag_mc_mei22_lr_mc)

Lees hier meer over de opleiding van Justin