“Technisch bezig zijn is echt mijn ding, nu in de oefenfabriek en straks als procesoperator.”

Als je de opleiding Allround operationeel technicus doet, dan houd je van techniek. Je vindt niks leuker dan uit te zoeken hoe een complexe installatie of machine werkt en zo optimaal mogelijk kan blijven draaien. Je bedient, bewaakt en onderhoudt de installaties bijvoorbeeld in een fabriek of bij een energiebedrijf.

“De opleiding Allround operationeel technicus is heel breed. Je leert veel verschillende dingen op het gebied van techniek en hoe je deze kennis straks ‘in het echte werk’ kunt toepassen. Je werkt met installaties en andere technische apparatuur. En dat vind ik er zo leuk aan", vertelt Mayson enthousiast. Hij zit in het vierde jaar van de mbo-opleiding Allround operationeel technicus in Brielle. Een goede start van jouw toekomst in de wereld van procestechnologie & onderhoud.

Oefenfabriek

Op de vraag wat zijn favoriete les is, zegt Mayson meteen: “De oefenfabriek! Hier leer ik wat een procesoperator in het werkveld ook doet. Ik heb ook bij andere opleidingen gekeken maar nergens hadden ze een oefenfabriek of een simulator. Ik ben een doener, de oefenfabriek is echt mijn ding!”

Waardevolle stageplek

Mayson loopt stage bij Shell Pernis en draait continudiensten. “Ik leer heel veel op mijn stageplek en heb het er erg naar mijn zin. Het is anders dan op school; je bent echt aan het werk en ziet hoe het in het echt gaat. Het is een waardevol onderdeel van je opleiding.”

Stel je vragen

Aan nieuwe STC-studenten heeft Mayson nog een tip: “Heb je vragen? Stel ze en blijf er niet mee rondlopen. De docenten kunnen je verder helpen. Sommige studenten vinden de opleiding in het begin wel eens een beetje moeilijk, maar het wordt makkelijker. Dus geef niet te snel op.”

Wil je meer weten over Allround operationeel technicus?
Bekijk de opleiding