Procestechnologie & onderhoud

Als procesoperator of onderhoudstechnicus zorg je samen met jouw team dat grote technische installaties veilig en goed draaien. Dat kan een waterzuivering zijn, een energiecentrale of een installatie die grondstof voor medicijnen maakt. Maar ook bij de overgang naar duurzame energiebronnen spelen technische installaties een grote rol, voor bijvoorbeeld wind of waterstof. Lijkt dat je wat?

  • Technische installaties veilig en duurzaam laten draaien
  • Aandacht voor duurzaamheid en groene energie
  • Stage- en carrière startgarantie

Processen overzien

In de procesindustrie worden de grondstoffen gemaakt voor vrijwel alles wat je draagt, eet of gebruikt. De wereld van procestechnologie en onderhoud is er een voor slimme doeners. Je kunt hierbij twee kanten op: proces of onderhoud. Als procesoperator start je vaak grote technische installaties op en breng je processen in gang of sluit ze af. Je bewaakt de voortgang via meet- en regelsystemen en op beeldschermen. Soms ga je ook voor een controle zelf de fabriek in.

Processen overzien

“Technisch bezig zijn is echt mijn ding, nu in de oefenfabriek en straks als procesoperator.”

“De opleiding Allround operationeel technicus is heel breed. Je leert veel verschillende dingen op het gebied van techniek en hoe je deze kennis straks ‘in het echte werk’ kunt toepassen. Je werkt met installaties en andere technische apparatuur. En dat vind ik er zo leuk aan", vertelt Mayson enthousiast. Hij zit in het vierde jaar van de mbo-opleiding Allround operationeel technicus in Brielle. Een goede start van jouw toekomst in de wereld van procestechnologie & onderhoud.

Lees hier het verhaal van Mayson

“Technisch bezig zijn is echt mijn ding, nu in de oefenfabriek en straks als procesoperator.”

Installaties onderhouden

Als je voor maintenance (onderhoud) kiest ben je degene die ervoor zorgt dat de hele installatie heel blijft en goed blijft werken. Je controleert ter plaatse, repareert of vervangt onderdelen en doet onderhoudswerkzaamheden om problemen te voorkomen. Je werkt nauw samen met de operators. Samen zorg je ervoor dat alles veilig en goed werkt.

Installaties onderhouden

Kom bij ons langs!

Wil jij kennismaken met onze opleidingen en locatie Brielle? Kom dan bij ons langs! 

Infodag mbo-opleidingen - woensdag 8 juni 2022

Heb je een vraag over deze opleidingen of wil je op een andere manier persoonlijk kennismaken? Stuur ons dan een mail via servicecentrum-br@stc-r.nl.

 

Mooie loopbaan kansen

Na de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag in de fabrieken van de (petro)chemische industrie, bij waterzuiveringsbedrijven, energiebedrijven of in de offshore- en windenergiesector. In deze sectoren wordt hard gewerkt om processen energiezuiniger en grondstoffen milieuvriendelijker te maken. Ook worden installaties voor duurzame energiebronnen gemaakt zoals voor wind en waterstof. Dat betekent dat er heel veel werk is en vrijwel iedereen heeft dan ook al een (goed betaalde) baan op het moment van afstuderen. Er is zelfs een carrière startgarantie vanuit het bedrijfsleven!

Mooie loopbaan kansen

Kom kennis maken

Rondleiding mbo - locatie Brielle woensdag
25 mei.

Rondleiding mbo - locatie Brielle

Kom een kijkje nemen op de locatie Brielle van het STC mbo college. Dit is de locatie voor het interessegebied...

Meer informatie
Infodag mbo alle opleidingen - 8 juni woensdag
8 jun.

Infodag mbo alle opleidingen - 8 juni

Op woensdag 8 juni 2022 organiseren we een infodag bij het STC mbo college. Je bent welkom op onze locaties in...

Meer informatie