STC

Sven Tump, nieuw lid van het College van Bestuur van STC

10 oktober 2023

Sven Tump, nieuw lid van het College van Bestuur van STC

De Raad van Toezicht van STC is van plan om Sven Tump per 1 december 2023 te benoemen als lid van het College van Bestuur van STC. Vanaf dat moment zal hij samen met Petra van Lange een collegiaal bestuur vormen.

Sven brengt ruim 15 jaar aan onderwijservaring met zich mee. In verschillende functies was hij betrokken bij diverse trainingsbureaus en opleidingsinstituten. Zo heeft hij onder andere bijgedragen aan de ontwikkeling van opleidingsportefeuilles bij NCOI, Scheidegger en Boertien Vergouwen Overduin.

Zijn bewezen leiderschap in commerciële onderwijsinstellingen, gericht op het smeden van sterke interne en externe verbindingen, samen met zijn expertise in marketing, sales en portfoliomanagement maken hem een waardevolle aanvulling voor STC Group. Daarnaast beschikt Sven over een waardevolle combinatie van lokale betrokkenheid, kennis van de Rotterdamse regio en een scherp begrip van de cruciale rol van de haven in de economie.

Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van Sven en zijn geschiktheid voor deze rol. Zij noemt de uitgebreide ervaring en toewijding aan onderwijsontwikkeling in een uitdagende omgeving. Ze wijst ook op zijn visie op Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en zijn ervaring met digitalisering die naadloos aansluiten bij de ambities van STC.

Sven's expertise in 'Leven Lang Ontwikkelen' (LLO) omvat een specifieke focus op de wendbaarheid en ontwikkeling van het onderwijsaanbod in samenwerking met de beroepssector. Hij heeft leiderschapservaring in verschillende technische sectoren, variërend van industrie tot aan de installatiesector en infratechniek.

Sven Tump: “Na het eerste verkennende gesprek was ik direct zeer enthousiast. Over de organisatie, de betrokken mensen en de sector. Ik ken STC redelijk van buitenaf, vanwege verschillende samenwerkingen door de jaren heen. Het unieke van de organisatie, met de focus op het opleiden voor beroepen in en om de haven, spreekt mij enorm aan. Mijn Rotterdamse achtergrond, arbeidsverleden in de regio en de industriële sector spelen ook mee. Er zijn verschillende strategische uitdagingen in de sector en in het onderwijs waarmee ik heel graag -samen met de collega’s van STC- aan de slag ga. Waarbij de innovatie binnen de sector en het STC ook fantastische kansen biedt. Wat mij betreft mag het morgen 1 december zijn!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Ouwens Nagell, persvoorlichter en communicatieadviseur. Esther is per e-mail bereikbaar op 06-22474806 of via e-mail: e.g.t.ouwens.nagell@stc-r.nl.

Ook interessant