STC

Rotterdams college van B&W op inspiratiebezoek bij mbo-instellingen: mbo maakt 010!

22 maart 2024

Rotterdams college van B&W op inspiratiebezoek bij mbo-instellingen: mbo maakt 010!

Deze vrijdagochtend bracht het Rotterdamse college van B&W een informatief en inspirerend werkbezoek aan het MBO-onderwijs in de stad. De focus van het bezoek: samen meer kansen en perspectief bieden aan jongeren. Rotterdam, een stad met een rijke diversiteit aan mensen en achtergronden, maar zeker ook aan uitdagingen, erkent de belangrijke rol van het MBO-onderwijs en streeft ernaar om gelijke kansen te bieden aan alle jongeren, ongeacht hun achtergrond.

Deze vrijdagochtend bracht het Rotterdamse college van B&W een informatief en inspirerend werkbezoek aan het MBO-onderwijs in de stad. De focus van het bezoek: samen meer kansen en perspectief bieden aan jongeren. Rotterdam, een stad met een rijke diversiteit aan mensen en achtergronden, maar zeker ook aan uitdagingen, erkent de belangrijke rol van het MBO-onderwijs en streeft ernaar om gelijke kansen te bieden aan alle jongeren, ongeacht hun achtergrond. Want: het MBO is de motor van de Rotterdamse economie en daarom hebben we er allemaal belang bij dat zo veel mogelijk studenten veilig, stabiel en toekomstgericht hun opleiding (kunnen) afronden.
 
Perspectief bieden aan mbo’ers in Rotterdam
Ron Kooren (voorzitter cvb Albeda) opende de dag met een inleidend woord over de rol en het belang van het MBO in Rotterdam. Dit werd gevolgd door interactieve ronde tafel gesprekken tussen de leden van het college van B&W, studenten en onderwijsbestuurders, waarbij onderwerpen als veiligheid in en om de scholen, armoede, stagebeleid, woningtekort voor studenten, ruimte in de stad voor makers en welzijn van studenten werden besproken. Het werkbezoek bood een waardevolle gelegenheid voor zowel bestuurders als studenten om inzicht te krijgen in elkaars perspectieven en uitdagingen. En om concreet te bespreken op welke vlakken meer samenwerking gewenst, nodig en mogelijk is. Het College van B&W van Rotterdam en de onderwijsinstellingen blijven zich inzetten voor het versterken van het MBO-onderwijs en het creëren van een omgeving waarin alle jongeren in Rotterdam de kans krijgen om zich duurzaam te ontwikkelen en hun volledige potentieel te bereiken. 
 
Toekomst MBO in Rotterdam versterken
Het bezoek werd gezamenlijk georganiseerd door de vijf MBO-instellingen in Rotterdam: Grafisch Lyceum Rotterdam, Hout en Meubileringscollege, Zadkine, STC en Albeda. Deze samenwerking benadrukt het belang van een gedeelde visie en van gezamenlijke inspanningen om de toekomst van het MBO-onderwijs in Rotterdam te versterken en jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. 
 
Rondleiding door leercampus Lutonbaan
Het werkbezoek werd georganiseerd op de Albeda locatie Lutonbaan, gelegen op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Deze unieke locatie biedt studenten de mogelijkheid om lessen te volgen in de directe omgeving van hun toekomstige beroep. Door nauwe samenwerking met bedrijven op de luchthaven worden studenten gestimuleerd om praktijkervaring op te doen en zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Door hier samen te komen, konden de MBO-instellingen visualiseren wat de waarde van modern praktijkgericht onderwijs is en hoe innovatief er op veel MBO-locaties wordt gewerkt.

Ook interessant

18 juni 2024

STC genomineerd voor Nederlandse Onderwijspremie 2024

STC is genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie voor mbo en hbo 2024. Het project ‘TEAMS’ voor maritieme ondernemers van de toekomst is geselecteerd als een van de kanshebbers. De nominaties zijn gisteren officieel bekendgemaakt via de website en het LinkedIn-kanaal van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO): NRO Nieuws en LinkedIn NRO.

Lees meer