STC

Officiële start opleiding Elektrotechniek Plus

08 december 2023

Officiële start opleiding Elektrotechniek Plus

Woensdag 8 november is de bijzondere opleiding Elektrotechniek Plus officieel gelanceerd door burgemeester Aboutaleb. 

Het gaat om een vierjarige mbo-4-opleiding, die elektrotechnici opleidt voor werken in de industrie bij toonaangevende bedrijven. Er wordt hierbij nauw samengewerkt met de aangesloten bedrijven. De opleiding wordt volledig betaald, inclusief boekengeld.

De eerste twee jaar gaat de student naar een school bij in de buurt, zoals het Scheepvaart en Transport College (STC) en het Techniek College Rotterdam. De praktijklessen voor Elektrotechniek en Instrumentatie vinden plaats op de Oefenfabriek van het STC in Brielle, op de RDM Campus van het Techniek College Rotterdam en op het praktijktrainingscentrum van Vakwijs in Schiedam. De bedrijven zorgen deze twee jaar voor veel afwisseling tussen theorie en leren in de praktijk. In het 3e en 4e jaar start het werken bij één van de bedrijven en gaat de student nog één dag in de week naar school (BBL).

Stage- en werkplekken worden geregeld. Tijdens de opleiding wordt de student begeleid door een persoonlijke coach. Vanaf het 3e jaar wordt al een fulltime salaris verdiend, en na de opleiding is een goedbetaalde baan bij één van de bedrijven gegarandeerd.

De opleiding gaat vanaf komend studiejaar van start. Aanmelden kan vanaf nu op www.elektrotechniekplus.nl

Ook interessant

18 juni 2024

STC genomineerd voor Nederlandse Onderwijspremie 2024

STC is genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie voor mbo en hbo 2024. Het project ‘TEAMS’ voor maritieme ondernemers van de toekomst is geselecteerd als een van de kanshebbers. De nominaties zijn gisteren officieel bekendgemaakt via de website en het LinkedIn-kanaal van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO): NRO Nieuws en LinkedIn NRO.

Lees meer