STC

Nationaal Gesprek over Vrijheid: Ahmed Aboutaleb

21 november 2022

Nationaal Gesprek over Vrijheid: Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gaat op 28 november van 13.00 - 14.00 uur in gesprek met STC studenten en leerlingen over vrijheid, democratie en actief burgerschap. Deze besloten beijeenkomst vindt plaats in het kader van het Nationaal Gesprek over Vrijheid.

Vrijheid is van levensbelang. Hoe vrij zijn we in een land dat te maken heeft met een toeslagenschandaal, een woningcrisis en een oorlog op Europees grondgebied? Vrijheden beschermen vereist gedeelde waarden en gezamenlijk vertrouwen in de democratie. Tegelijkertijd gedijt vrijheid ook bij meningsverschillen, bij frictie tussen de ideeën van de één en de ander. En dus bij het voeren van goede gesprekken. 
 
Nationaal Gesprek over Vrijheid 
Het Nationaal Gesprek over Vrijheid (NGOV) is een gesprek tussen studenten van het middelbaar beroepsonderwijs en bestuurlijk Nederland over burgerschap en democratie. In wat voor maatschappij willen we leven en hoe werken we hier samen naartoe? Kijk op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid voor meer informatie. 

 

Nationaal gesprek over vrijheid bij STC

 

Ook interessant