08 mei 2023

Limburg krijgt opleidingen Matroos en Schipper binnenvaart

Aankomend schooljaar start het STC, in samenwerking met het Vista College, met twee opleidingen in Limburg; Matroos en Schipper binnenvaart. De opleidingen zullen gegeven worden in Maasbracht, waarmee het STC zich ook in Zuidoost-Nederland op de kaart zet.

Bij deze bbl-opleidingen wordt werken en leren gecombineerd. De lessen vinden plaats in het Maas Binnenvaartmuseum, in de historische binnenvaartstad Maasbracht. Dit is de hoofdlocatie van het onderwijs. Praktijklessen vinden plaats bij bedrijven uit Maasbracht en omgeving. Eventuele noodzakelijke technische en/of vakspecifieke vaardigheidstrainingen vinden mogelijk ook buiten de regio plaats.

Veel vraag naar personeel
De opleidingen zijn mede geïnitieerd door Maritiem Maasgouw, een samenwerking tussen enkele nautische ondernemers uit de gemeente, Keyport en de gemeente Maasgouw. Met de komst van de nautische opleidingen wil Maritiem Maasgouw de vraag naar goed opgeleid specialistisch personeel opvangen.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de site bij Schipper binnenvaart en Matroos binnenvaart. Of neem contact op met Marcel Roelofs, Onderwijsmanager Maritiem en Techniek, m.m.w.roelofs@stc-r.nl, 06-22 72 69 67.