STC

Subsidie voor 'groene arbeidsmarkt'

08 april 2024

Subsidie voor 'groene arbeidsmarkt'

Tijdens een bijeenkomst in het Maritiem Museum op 3 april hebben wethouders Tim Versnel en Chantal Zeegers een subsidie uit het Just Transition Fund uitgereikt voor arbeidsmarktprojecten.

STC is een van de partners die samenwerken in Rotterdam om de arbeidsmarkt in te richten op de energietransitie. Na een jaar zijn er al resultaten behaald, zoals een nieuwe studierichting, een digitaal platform met banenwijzer en 100 baangaranties voor jongeren uit Rotterdam-Zuid. De HCCE, gestart in januari 2023, heeft subsidies ontvangen van het Europese Just Transition Fund en het Nationale Groei Fonds, wat resulteerde in ruim 25 miljoen euro voor projecten die de arbeidsmarkt versterken en meer mensen aan het werk helpen. Deze projecten omvatten onder andere arbeidsmarktcampagnes, diversiteitsinitiatieven, praktijkgerichte opleidingen en het aantrekken van talent uit het buitenland.

De Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE) is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Techniek College Rotterdam en STC.

Ook interessant