STC

Vrachtwagenchauffeur (niveau 2) - bbl

In het kort

Een baan met veel vrijheid, daar sta jij 's morgens graag voor op. Als vrachtwagenchauffeur is die droom uitgekomen. Dagelijks breng jij spullen weg en laad en los je deze. In Nederland maar soms veel verder, ergens in Europa. Daarom ben je ook wel eens wat langer van huis.

Veiligheid staat bij jou voorop. Je blijft altijd opletten want onderweg kan er ineens een file ontstaan. Dat betekent veel verantwoordelijkheid. Je weet niet alleen veel van autorijden, maar ook van de techniek van je truck. Daarnaast is de administratie dankzij jou goed op orde. De vrachtbrieven kloppen, zodat je baas en collega's op kantoor ook de juiste informatie krijgen.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bbl
Duur: 2 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Transport & vervoer
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Officieel heet deze opleiding Chauffeur wegvervoer. Tijdens de bbl-opleiding ga je een dag per week naar school en ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerwerkplek. Lukt het niet? Dan kunnen wij je in contact brengen met bemiddelingspartijen die de erkende leerbedrijven vertegenwoordigen. Een medische keuring is een voorwaarde om met de rijopleiding te kunnen starten.

Over de opleiding

Tijdens je opleiding leer je alles over verkeersregels, voertuigkunde, routeplanning, laden & lossen. Bij een leerbedrijf ga je aan de slag met de praktijk. 

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen het bedrijfsleven als vrachtwagenchauffeur bij transportbedrijven.

Wil je een hoger niveau halen? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Planner Wegtransport, niveau 3
  • Logistiek Teamleider, niveau 4

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma basisberoepsgerichte leerweg; overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4; mbo-niveau 1 diploma of een relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma.

In de regio Rotterdam is het mogelijk om werken en leren te combineren via The Greenery campus. Je volgt dan de bbl-opleiding op locatie bij The Greenery en gaat daarnaast meteen aan het werk. Jaarlijks zijn 20 leerwerkplekken bij dit erkende leerbedrijf beschikbaar.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt.

Bekijk de opleiding in cijfers
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken