Supply chain planner (niveau 4) - bbl

In het kort

Als Specialist transport en logistiek houd je erg van de dynamiek in je werk. Alle praktische zaken zoals de ontvangst, opslag en vervoer van goederen lopen precies zoals jij het had gepland. Of het nu gaat om honderden pallets op tijd bij een supermarkt krijgen of hoe je een magazijn inricht, jij weet de oplossing.

Je houdt goed overzicht, bent flexibel en kan ook onder druk werken. Dankzij jou is de voorraad niet te veel en niet te weinig. Alle taken zijn goed verdeeld onder je collega's. Tussendoor heb je overleg met planners, vrachtwagenchauffeurs en het management. Ook overleg je met die internationale klant in het Engels. Het is druk, maar je hebt geen stress. Jij houdt je hoofd koel en laat alles op rolletjes lopen.

Je kunt de opleiding Specialist transport en logistiek ook volgen als bol-opleiding.

Ben je gemotiveerd om na het mbo ook je hbo-diploma te halen? Of stap je van de havo over naar het mbo? Dan is onze sprintklas misschien wel wat voor jou.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bbl
Duur: 3 jaar
Start: 23 januari 2023
Interessegebied: Transport & vervoer, Logistiek
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: >> Starten met de opleiding kan in januari en in augustus

Het eerste leerjaar van deze bol-opleiding is hetzelfde als die van de opleiding Logistiek supervisor waardoor je na het eerste leerjaar nog kan wisselen van opleiding. Tijdens het eerste leerjaar is er veel aandacht voor het krijgen van een goed beroepsbeeld. Zo kun je kiezen wat er echt bij jou past. Dit diploma geeft je vrijstelling voor het volledige Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Het behalen van je Heftruckcertificaat en VCA-basis (veilig werken) zijn ook onderdeel van je opleiding. Officieel heet deze opleiding Specialist transport en logistiek - bol.
Tags

Over de opleiding

De opleiding tot Specialist transport en logistiek bereidt je voor op een verantwoordelijke en leidinggevende functie in de internationale wereld van transport en logistiek. Je leert hoe je de Logistieke keten optimaliseert, hoe je een transportplanning opstelt, hoe je een personeelsplanning maakt, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt. Als Specialist transport en logistiek ben jij de specialist in de externe logistiek zoals bij een Transportbedrijf, Logistieke dienstverlener, e-commerce. Het plannen van de in en externe processen is hiervan een belangrijk onderdeel. Je krijgt tijdens je opleiding les in vakken als Engels, Economie, Logistiek, de Ketensimulator, Relatiebeheer, Transportplanning, Vervoer, Ondernemerschap, Communicatie, Leidinggeven en Management en een breed aanbod van keuzedelen.

Met je diploma op zak kun je als Specialist transport en logistiek een mooie carrière tegemoetzien bij bijvoorbeeld een logistiek dienstverlener of een transportbedrijf.  

Wil je nog niet werken in het bedrijfsleven, maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Logistics Engineering
  • Logistics Management
  • Business Studies
  • Associate degree Logistiek management

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een overgangs- bewijs van havo / vwo 3 naar 4. 

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Bekijk de opleiding in cijfers. In dit overzicht wordt de oude naam van deze opleiding nog vermeld, manager transport en logistiek. 
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk het een overzicht van je kosten.

 

 

Praktische informatie

Het is mogelijk om je aan te melden voor de extra start van deze opleiding op 23 januari 2023. Aanmelden is mogelijk tot en met donderdag 12 januari. De opleiding start wanneer er minimaal 10 studenten ingeschreven zijn voor de start in januari.

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
23 januari 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden
21 augustus 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op