STC

Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4) - bol

In het kort

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Je gaat nauwkeurig te werk en dankzij jou verloopt het goederenvervoer vlekkeloos.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 4 jaar (optioneel 3 jaar)
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Lloydstraat 300, Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als bol-student niveau 4 zit je het eerste jaar van de opleiding in een gemengde klas van Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3) en Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4). Daarna wordt aan de hand van je resultaten en inzet bepaald of je doorgaat op niveau 3, niveau 4 of niveau 4 versneld. Als je doorgaat op niveau 4, ga je in het derde en vierde leerjaar van de opleiding specialist internationale havenlogistiek 20 weken op stage, waar je de geleerde theorie kunt toepassen in de praktijk.

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereid je voor op een dynamisch administratief en commercieel beroep. Je leert hoe je voor jouw klant een transportproces van het begin tot het eind goed aanstuurt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Personeel & Organisatie, Douane, PortBase, Economie en Transportketensimulator.

Na de opleiding specialist internationale havenlogistiek kun je aan de slag als expediteur of cargadoor bij verschillende (internationale) bedrijven in en rond de haven, op kantoor. Je kunt ook bij de douane gaan werken. Vanuit een organisatorische functie ben jij hét aanspreekpunt voor de klant.Niet alleen regel jij transporten van A tot Z maar zorg je ook voor een goede in- en verkoop van je diensten.

Wil je verder leren? De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Logistiek Management (Associate Degree);
  • Logistics Engineering (hbo);
  • Logistics Management (hbo).

 

De schoollocatie Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam is de hoofdlocatie van deze opleiding. Daarnaast is het mogelijk om deze opleiding ook op de Lloydstraat 300 in Rotterdam te volgen.

Opleiding / beroep: Specialist internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: Tussen de €2000 - €3500

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • Een diploma kader beroepsgerichte leerweg (vmbo) of mbo niveau 2 diploma of mbo niveau 3 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

 

 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Lloydstraat 300 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op