STC

Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4) - bol

In het kort

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Je gaat nauwkeurig te werk en dankzij jou verloopt het goederenvervoer vlekkeloos.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 4 jaar (optioneel 3 jaar)
Start: 26 augustus 2024
Instroom momenten: 29 januari 2024
Wereld: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Lloydstraat 300, Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Het eerste jaar zit je in een gemengde klas met studenten van Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3). Op basis van je vorderingen wordt daarna bepaald of je verder gaat op niveau 4 of betere aansluiting hebt op niveau 3. Blijf je op niveau 4? Dan loop je in jaar drie en vier een stage van twintig weken, waar je het managen van het transportproces in de praktijk gaat ervaren.

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereidt je voor op een dynamisch administratief en commercieel beroep. Je leert hoe je voor jouw klant een transportproces van het begin tot het eind goed aanstuurt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Personeel & Organisatie, Douane, PortBase, Economie en Transportketensimulator.

Na de opleiding specialist internationale havenlogistiek kun je aan de slag als expediteur of cargadoor bij verschillende (internationale) bedrijven in en rond de haven, op kantoor. Je kunt ook bij de douane gaan werken. Vanuit een organisatorische functie ben jij hét aanspreekpunt voor de klant.

Wil je nog niet werken maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:
- Associate Degree (AD);
- Logistics Engineering (hbo);
- Logistics Management (hbo).

De schoollocatie Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam is de hoofdlocatie van deze opleiding. Daarnaast is het mogelijk om deze opleiding ook op de Lloydstraat 300 in Rotterdam te volgen.

Opleiding / beroep: Specialist internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2000 - €3500

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo);  een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

 

 

Deze opleiding biedt een extra startmoment aan op 29 januari 2024 op de hoofdlocatie in Waalhaven Zuijdzijde 16 in Rotterdam.

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
29 januari 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Lloydstraat 300 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken