Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4) - bol

STC Live
via Teams

Maandag 03 april

In het kort

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Je gaat nauwkeurig te werk en dankzij jou verloopt het goederenvervoer vlekkeloos.

Heb je de ambitie om eerder aan de slag te gaan? Dan is het mogelijk om deze opleiding in drie jaar af te ronden. Ben je gemotiveerd om na het mbo ook je hbo-diploma te halen? Of stap je van de havo over naar het mbo? Dan is onze sprintklas misschien wel wat voor jou.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 4 jaar (optioneel 3 jaar)
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Logistiek, Werken in de haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Het eerste jaar zit je in een gemengde klas met studenten van Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3). Op basis van je vorderingen wordt daarna bepaald of je verder gaat op niveau 4 of betere aansluiting hebt op niveau 3. Blijf je op niveau 4? Dan loop je in jaar drie en vier een stage van twintig weken, waar je het managen van het transportproces in de praktijk gaat ervaren.
Tags

"“Het managen van het transportproces is nog zo makkelijk niet!”"

"“In mijn vriendenkring regel en organiseer ik altijd alles, daarom past Havenlogistiek zo goed bij mij!”"

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereidt je voor op een dynamisch administratief en commercieel beroep. Je leert hoe je voor jouw klant een transportproces van het begin tot het eind goed aanstuurt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Personeel & Organisatie, Douane, PortBase, Economie en Transportketensimulator.

Na de opleiding specialist internationale havenlogistiek kun je aan de slag als expediteur of cargadoor bij verschillende (internationale) bedrijven in en rond de haven, op kantoor. Je kunt ook bij de douane gaan werken. Vanuit een organisatorische functie ben jij hét aanspreekpunt voor de klant.

Wil je nog niet werken maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:
- Associate Degree (AD);
- Logistics Engineering (hbo);
- Logistics Management (hbo).

Opleiding / beroep: Specialist internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2000 - €3500

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo);  een mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

 

 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op