STC

Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4) – bbl

In het kort

Jij vindt het leuk om dingen te regelen en te organiseren in een internationale omgeving. Ook kun je goed prioriteiten stellen. Als specialist internationale havenlogistiek ben je het organisatorische middelpunt van een wereldwijde goederenstroom. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de ladingadministratie en douanedocumentatie: je managet het hele transportproces.

Je stelt offertes op en onderhandelt met bestaande en nieuwe klanten. Je gaat nauwkeurig te werk en dankzij jou verloopt het goederenvervoer vlekkeloos.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bbl
Duur: 2 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als bbl-student niveau 4 ga je twee jaar een (vaste) dag in de week naar school. De rest van de week (vier dagen) doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Veel studenten blijven, na het behalen van hun diploma, werken bij het leerbedrijf.

Over de opleiding

Deze bbl-opleiding bereid je voor op een dynamisch administratief en commercieel beroep. Je leert hoe je voor jouw klant een transportproces van het begin tot het eind goed aanstuurt. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Personeel & Organisatie, Douane, PortBase en Economie.

Na de opleiding specialist internationale havenlogistiek kun je aan de slag als expediteur of cargadoor bij verschillende (internationale) bedrijven in en rond de haven, op kantoor. Je kunt ook bij de douane gaan werken. Vanuit een organisatorische functie ben jij hét aanspreekpunt voor de klant. . Niet alleen regel jij transporten van A tot Z maar zorg je ook voor een goede in- en verkoop van je diensten.

Wil je nog niet werken maar studeer je liever door? Dat kan! De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Logistiek Management (Associate Degree);
  • Logistics Engineering (hbo);
  • Logistics Management (hbo).

De schoollocatie Waalhaven Z.z. 16 in Rotterdam is de hoofdlocatie van deze opleiding. 

Opleiding / beroep: Specialist internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2000 - €3500

Bron: Nationaleberoepengids (24-4-2024)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • Een diploma coördinator internationale havenlogistiek niveau 3 of relevante logistiek werkervaring
  • Een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

 

 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op