Medewerker operationele techniek (niveau 2) - bol

Mbo Infodag

Woensdag 07 juni

In het kort

Als assistent onderhoudsmonteur vind je het leuk om met je handen te werken. Je houdt van sleutelen aan apparaten. Je werkt graag in een werkplaats of op een terrein waar grote machines of installaties staan. Dankzij jou doen deze apparaten het goed want je kijkt ze regelmatig na en controleert en test de onderdelen. Als een installatie of onderdeel daarvan toch een keer kapotgaat, dan maak jij het kapotte onderdeel weer. Dat doe je met de hulp van handgereedschap en meetapparatuur. 

Voordat je aan de slag gaat, bereid je je werk voor. Je maakt een reparatieplan en verzamelt de juiste apparatuur voor je aan de slag gaat. Vaak werk je samen en meestal assisteer je iemand. Met je collega's bespreek je het werk dat gedaan moet worden. Jij ondersteunt en helpt de onderhoudsmonteur om er samen voor te zorgen dat de fabriek zo goed mogelijk blijft draaien. 
 

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bol
Duur: 2 jaar
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Procestechnologie & onderhoud
Locatie(s): Brielle, Stellendam
Over de opleiding: Tijdens deze tweejarige opleiding krijg je verschillende technische vakken. Hiermee word je goed voorbereid op je toekomstige functie van assistent onderhoudsmonteur. Om werkervaring op te doen loop je tijdens je studie een half jaar stage. Veel studenten kunnen na hun stage blijven werken bij het bedrijf.
Tags

"“Als onderhoudsmonteur werk je meestal aan een specifiek onderdeel van de installaties.“"

"Ik mocht stagelopen in een machinekamer waar ik veel geleerd heb over hoe je een motor kan onderhouden en repareren.”"

Over de opleiding

Deze opleiding duurt twee jaar. Het is een bol-opleiding, dat betekent dat je vijf dagen per week naar school gaat. Je krijgt veel verschillende technische en algemene vakken. Deze vakken bereiden jou goed voor op je toekomstige functie van assistent onderhoudsmonteur.

Tijdens je opleiding loop je een half jaar stage in een bedrijf. Door het stage lopen leer je hoe het is om als assistent onderhoudsmonteur te werken. Daarnaast bezoek je tijdens je opleiding bedrijven.  Ook kun je kiezen voor verdiepende keuzedelen om bijvoorbeeld door te stromen naar Operationeel technicus (mbo niveau 3) of om te gaan werken in de sector.

Na deze opleiding heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt gaan werken als assistent onderhoudsmonteur bij bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven die onderhoud doen aan verbrandingsmotoren, koel- en vriesinstallaties en pompen. Maar je kunt ook werken bij de technische dienst van ziekenhuizen, waterleidingbedrijven, zwembaden,  de procesindustrie of bij een externe diensverlener (contractor)

Je kunt ook verder leren en de opleiding Operationeel technicus op niveau 3 volgen.

Na deze opleiding heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt gaan werken als assistent onderhoudsmonteur bij bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven die onderhoud doen aan verbrandingsmotoren, koel- en vriesinstallaties en pompen. Maar je kunt ook werken bij de technische dienst van ziekenhuizen, waterleidingbedrijven, zwembaden, de procesindustrie of bij een externe dienstverlener (contractor).

Wil je nog niet werken, maar verder leren? Dat kan! Na het behalen van de diploma kun je de opleiding Operationeel technicus op niveau 3 volgen.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Bekijk de Opleiding in cijfers

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten. Bekijk een overzicht van de kosten van deze opleiding.

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Brielle Aanmelden
21 augustus 2023 Stellendam Aanmelden

Bekijk ook

Operationeel technicus (niveau 3) - bol

Operationeel technicus (niveau 3) - bol

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van energie of het recyclen van afvalstoffen? Als operationeel technicus heb jij die kennis. Jij houdt van techniek...

Meer informatie
Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

Operationeel onderhoudstechnicus (niveau 3) - bbl

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van energie of het recyclen van afvalstoffen? Als operationeel technicus heb jij die kennis. Je repareert, controleert...

Meer informatie
Allround operationeel technicus (niveau 4) - bol

Allround operationeel technicus (niveau 4) - bol

Welke technologie zit achter het maken van brandstof, drinkwater, het produceren van duurzame energie of het recyclen van afvalstoffen? Als Allround operationeel technicus heb jij deze kennis. Jij...

Meer informatie

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken

Mbo Infodag 7 juni 2023 woensdag
7 jun.

Mbo Infodag 7 juni 2023

Ontdek onze machtig mooie mbo-opleidingen voor een toekomst in de werelden van ...

Meer informatie
STC live - mbo - 3 juli 2023  - Laatste mogelijkheid maandag
3 jul.

STC live - mbo - 3 juli 2023 - Laatste mogelijkheid

Elke eerste en derde maandag van de maand helpen onze voorlichters je met al je vragen over onze...

Meer informatie