STC

Medewerker internationale havenlogistiek (niveau 2) - bbl

In het kort

Als medewerker internationale havenlogistiek heb je een belangrijke taak op kantoor in en rond de haven. Je werkt samen in een team met collega’s bij een logistiek bedrijf. Een van je belangrijkste taken is het op orde houden van de papier- en informatiestroom van verschillende vormen van internationaal transport. Zo stel je de vervoersdocumenten op en sta je vervoerders en collega's van andere bedrijven in de haven te woord.

Zijn er problemen? Dan help jij deze op te lossen. Je bent een echte administratieve duizendpoot.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bbl
Duur: 2 jaar
Start: 26 augustus 2023
Wereld: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als bbl-student niveau 2 ga je twee jaar een (vaste) dag in de week naar school. De rest van de week (vier dagen) doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Veel studenten blijven, na het behalen van hun diploma, werken bij het leerbedrijf.

Over de opleiding

Deze bbl-opleiding bereidt je voor op een afwisselend administratief beroep. Je leert hoe je documenten opmaakt en dossiers bijhoudt. Omdat je in een internationale omgeving werkt, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, PortBase en Economie.

Tijdens je opleiding medewerker havenlogistiek ben je aan de slag bij een erkend leerbedrijf in en rond de haven, op kantoor in een administratieve functie.

Na je opleiding kun je als medewerker internationale havenlogistiek aan de slag bij bijvoorbeeld een cargadoor- of een expediteur. Je kunt gaan werken binnen logistieke dienstverleners rondom havens, luchthavens en andere op- en overslaggebieden in het binnen- en buitenland en bij de douane.

Wil je verder leren? De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten is Coördinator internationale havenlogistiek (mbo-niveau 3).

Opleiding / beroep: Medewerker internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2200 - €3600

Bron: nl.talent (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:  een diploma basisberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een mbo-niveau 1 diploma.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt.

Bekijk de opleiding in cijfers
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken