STC

Medewerker havenoperaties (niveau 2) - bbl

In het kort

Als medewerker havenoperaties weet je van aanpakken. Je steekt je handen graag uit de mouwen. Je hebt heel afwisselend werk. Je let goed op de veiligheid. Dankzij jou worden schepen, vrachtwagens en goederentreinen veilig geladen en gelost. Ook zet je ladingen goed vast, voor een veilig vervoer.

Je bent flexibel. Hierdoor weet je goed om te gaan met een onverwachte weers- en werksituatie. Moet er een probleem worden opgelost? Jij weet hoe! Elke dag is weer anders en dat maakt dit voor jou de ideale baan.

 

Opleidingsniveau: mbo-niveau 2
Leerweg: bbl
Duur: 2 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Tijdens je opleiding haal je meteen je vorkheftruck-certificaat en VCA basis certificaat. Je gaat één dag in de week naar school. Daarnaast werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Over de opleiding

Je leert alles in de praktijk en theorie wat nodig is om medewerker havenoperaties te worden. Als je deze opleiding volgt, ga je één dag in de week naar school en werk en leer je vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Je werkt bijvoorbeeld bij een opslag- en distributiebedrijf en op kades in de haven.

Op school krijg je verschillende theorievakken zoals Nederlands, Engels, Veiligheid, Gevaarlijke stoffen, Ladingadministratie, Vorkheftruck (theorie en praktijk), Haventechniek, Rekenen, Havenkennis, Bulkgoed en Container op- en overslag, Breakbulk, Warehousing en Container op en overslag.
De praktijkopdrachten gaan over je werkzaamheden bij je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het leerbedrijf. Tijdens je opleiding haal je meteen je vorkheftruck-certificaat en VCA basis certificaat.

Binnen deze opleiding word je opgeleid tot medewerker havenoperaties. Dit betekent dat je kunt gaan werken bij een stuwadoor of een bedrijf in of dichtbij de haven dat bezig is met het laden, lossen en opslaan van lading. Afhankelijk van het soort lading werk je bij een breakbulkbedrijf, roro-bedrijf, containeroverslagbedrijf, bulkbedrijf, warehouse of een opslag- en distributiebedrijf.

Wil je nog niet gaan werken maar verder leren? Dat kan! De vervolgopleiding die op jouw opleiding aansluit is de opleiding:

Opleiding / beroep: Medewerker havenoperaties
Salarisindicatie: €1500 - €2250

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • Een diploma basisberoepsgerichte leerweg (vmbo) of een mbo-niveau 1 diploma
  • Een leerwerkplek bij een erkend leerbedrijf

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten. Momenteel wordt gewerkt aan een totaaloverzicht van schoolkosten voor deze opleiding. Zodra de informatie beschikbaar is, vind je de link hier.

De boekenlijst voor deze opleiding is te vinden op de website van de MBO-webshop door in te loggen met jouw gegevens van je STC-schoolaccount. Je bent vrij om deze boeken te bestellen bij een andere leverancier. 

Aanvullende informatie over schoolkosten vind je in ons schoolkostenbeleid, deze vind je op onze website op de pagina 'downloads'. Onder het kopje 'algemeen' vind je het document 'schoolkostenbeleid vmbo en mbo'.

Heb je in tussentijd vragen, stuur dan een mail naar het servicecentrum.

 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken