STC

Logistiek supervisor (niveau 4) - bol

In het kort

Als logistiek supervisor werk je binnen een bedrijf of afdeling waar alles draait om logistieke processen. Denk aan een warehouse, groothandel, een commerciële import- of exportafdeling, een distributiebedrijf of de afdeling interne logistiek in een ziekenhuis. Je geeft leiding aan een team van logistiek teamleiders en logistiek medewerkers.

Je beheert en bewaakt het logistieke proces, maakt personeelsplanningen en je zorgt dat voorraden op peil zijn. Dankzij jou zijn goederen op het juiste moment op de juiste plek. Klantgerichtheid, procesmatig werken en denken in oplossingen horen bij dit beroep.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 4
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek
Locatie(s): Rotterdam - Lloydstraat 300, Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Het eerste jaar van deze bol-opleiding is hetzelfde als van de opleiding voor Specialist transport en logistiek waardoor je na het eerste leerjaar nog kunt wisselen van opleiding. Tijdens het eerste leerjaar is er veel aandacht voor het krijgen van een goed beroepsbeeld. Zo kun je goed kiezen wat er bij je past.

Over de opleiding

Als bol-student ga je gemiddeld vier tot vijf dagen naar school voor de theoretische basis. De theorie oefen je in de praktijk op een stageplek. De opleiding bevat daarom stageperioden en dan ervaar je echt hoe het is om te werken binnen het beroep waarvoor je wordt opgeleid. Een buitenlandse stage behoort tot de mogelijkheden.

Natuurlijk draait het op school vooral om wat je leert. Maar we vinden het ook heel belangrijk dat er activiteiten zijn die je verrijken binnen en buiten de beroepscontext. Daarom organiseren we excursies, studiereizen en themaweken.

De opleiding tot logistiek supervisor bereidt je voor op een verantwoordelijke en leidinggevende functie in de internationale wereld van transport en logistiek.

Je leert hoe je de logistieke keten optimaliseert, hoe je een personeelsplanning maakt, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt.. Je werkt in een internationale omgeving waar Engels de voertaal is, maar je krijgt ook Duits, Frans en/of Spaans.

Als logistiek supervisor ben jij de specialist in de interne logistiek zoals een warehouse, e-commerce een ziekenhuis of een productieomgeving. Het plannen van de processen en werkzaamheden is een belangrijk onderdeel.

Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen het bedrijfsleven. Zo kun je aan de slag binnen een distributiecentrum, een logistiek dienstverlener, een ziekenhuis, een commerciële import- of exportafdeling of bij Defensie.

Dit diploma geeft je vrijstelling voor twee deelcertificaten voor het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg. Het behalen van je Heftruckcertificaat en VCA-basis (veilig werken) zijn ook onderdeel van je opleiding.

Wil je nog niet werken in het bedrijfsleven, maar studeer je liever door? Dat kan! De hbo-vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:
- Logistics Management
- Logistics Engineering
- Logistics Management
- Business Studies  
- Associate degree Logistiek management 

Met het diploma Logistiek supervisor ben je ook toelaatbaar tot andere hbo- opleidingen, zolang de wetgeving dit toelaat.

Opleiding / beroep: Logistiek supervisor
Salarisindicatie: €2000 - €3800

Bron: Young Capital (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg; overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4; relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma; mbo-niveau 2 of mbo-niveau 3 diploma.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten. 

Bekijk een overzicht van de kosten van deze opleiding


 

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Lloydstraat 300 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken