STC

Gevorderd medewerker havenoperaties (niveau 3) - bbl

In het kort

Als gevorderd medewerker havenoperaties ben je de onmisbare schakel tussen de medewerker havenoperaties en de coördinator havenoperaties. Je bent een doener. Je werk bestaat uit het zo snel mogelijk laden en lossen van (zee)schepen, vrachtwagens en goederentreinen. Veiligheid staat daarbij altijd voorop.

Je hebt een verantwoordelijke baan. Dankzij jou wordt er zorgvuldig omgegaan met grote en kostbare werktuigen. Je werkt nauwkeurig en hebt alle administratie op orde. De afwisseling van het werk en de dynamiek van de haven zorgen ervoor dat jij je helemaal op je plek voelt.

 

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bbl
Duur: 2 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Tijdens deze opleiding leer je omgaan met grote machines en haal je meteen je vorkheftruckcertificaat en VCA basis certificaat. Je gaat één dag in de week naar school. Daarnaast werk je vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Over de opleiding

Als gevorderd medewerker havenoperaties werk en leer je vier dagen bij een bulk-, containeroverslag-, roro- of breakbulkbedrijf in de haven en ga je één dag voor theorie naar school.

Als gevorderd medewerker havenoperaties werk en leer je vier dagen bij een bulk-, Tijdens deze opleiding leer je in de praktijk onder andere omgaan met allerlei grote machines zoals vorkheftrucks, terminaltrekkers, straddle carriers, laadschoppen, dumpers en kranen. Je haalt tijdens je opleiding ook meteen je vorkheftruckcertificaat en VCA basis certificaat. Om iedereen, die betrokken is bij de overslag van goederen in de haven, goed te woord te kunnen staan krijg je Engels en Duits. Daarnaast krijg je onder andere ook de vakken: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap, Gevaarlijke stoffen, haventechniek, Ladingbehandeling, , integrale (haven)logistiek, communicatie en Ladingadministratie.

De praktijkopdrachten die je maakt gaan over je werkzaamheden bij je leerbedrijf. Je krijgt daarbij hulp van de begeleider van het erkend leerbedrijf.

Met dit diploma op zak ben je een gevorderd medewerker havenoperaties. Dit betekent dat je kunt werken bij een stuwadoor of een bedrijf in of dichtbij de haven dat bezig is met het laden, lossen en opslaan van lading. Afhankelijk van het soort lading werk je bij een breakbulkbedrijf, roro-bedrijf, containeroverslagbedrijf, bulkbedrijf of een opslag- en distributiebedrijf.

Wil je een hoger niveau halen? Dat kan! De vervolgopleiding die op jouw opleiding aansluit is de opleiding:

 

Opleiding / beroep: Gevorderd medewerker havenoperaties
Salarisindicatie: €1611 - €2710

Bron: Opleiding.com (17-2-2023)

Voor deze opleiding geldt een minimale leeftijd van 18 jaar.
 

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo) of
  • een overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4 of
  • een relevant, door de overheid erkend bewijsstuk of diploma of een mbo-niveau 2 diploma.
  • een leerwerkbaan bij een erkend leerbedrijf *

* Voor een optimale start is het van belang dat je een leerwerkbaan bij een erkend leerbedrijf hebt.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt.

Bekijk de opleiding in cijfers

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken