STC

Entree tot de haven (niveau 1) - bbl

In het kort

Jij bent een echte aanpakker en een doener. Als assistent logistiek laad en los je alle goederen veilig. Dankzij jou liggen er geen kapotte spullen in de winkels, want je controleert alles. Je werkt nauwkeurig. Als er een order binnenkomt, maak je die op tijd verzendklaar. Zo kunnen vrachtwagens na aankomst meteen geladen worden.  

Je houdt van de Rotterdamse haven. Hier is altijd beweging. Ook jij zit nooit stil. Soms rijd je op een heftruck of met een pompwagen. Je brengt dan de geleverde goederen naar de opslagruimte. Zo zijn er altijd genoeg telefoons en sneakers in de winkels. 

Opleidingsniveau: mbo-niveau 1
Leerweg: bbl
Duur: 1 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek
Locatie(s): Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Wil jij aan de slag in de Rotterdamse haven? Ben je 16 jaar en heb je nog geen diploma behaald op de middelbare school? Of kom je vanuit het praktijkonderwijs of speciaal onderwijs? Dan is deze praktische opleiding misschien wel iets voor jou. Officieel heet deze opleiding Assistent logistiek.

Over de opleiding

Tijdens deze praktische entreeopleiding leer je goederen laden en lossen én de juiste manier van opslaan. Je krijgt lessen in veilig werken (VCA-certificaat) en leert hoe je een heftruck moet besturen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en werknemersvaardigheden. Ook is er aandacht voor algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Tijdens deze bbl-opleiding ga je één dag in de week naar school. De rest van de week werk je bij een erkend leerbedrijf. Heb je nog geen erkend leerbedrijf gevonden, kijk dan op www.stagemarkt.nl.

Na het behalen van je entreediploma kun je aan de slag bij allerlei bedrijven die met de haven en logistieke sector te maken hebben. Denk aan een transportbedrijf, een distributiecentrum, een productiebedrijf of (haven)logistiek bedrijf.

Wil je verder leren? Dat kan! Met je entreediploma kun je een mbo-niveau 2 opleiding volgen zoals Logistiek Medewerker, Medewerker Havenoperaties, Medewerker Havenlogistiek of Chauffeur goederenvervoer.

Opleiding / beroep: Entree tot de haven
Salarisindicatie: €1500 - €2250

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel moet je op 1 augustus van het startjaar minimaal 16 jaar oud zijn.

Voor een optimale start is het belangrijk dat je een leerwerkplek hebt.

Natuurlijk wil je ook graag weten wat je kansen zijn om een stageplek te vinden en wat je baangarantie is. Helaas is voor deze opleiding nog niet voldoende informatie beschikbaar om goed inzicht te geven. Zodra de informatie beschikbaar wordt gesteld via SBB / Kiesmbo, bekijk dan de opleiding in cijfers

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten. 

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken