STC

Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3) - bol

In het kort

Ben jij een echte regelaar die niet snel van slag raakt? Ben je in staat je aan te passen als een situatie plotseling verandert? Houd jij van werken in een internationale omgeving? Dan ben jij een echte coördinator internationale havenlogistiek.

Jouw werkplek is op kantoor, in de dynamische haven. Je houdt je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welke manier van vervoeren de beste is. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 26 augustus 2024
Wereld: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Rotterdam - Lloydstraat 300, Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16
Over de opleiding: Als bol-student niveau 3 zit je het eerste jaar van de opleiding in een gemengde klas voor Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3) en Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4). Daarna wordt aan de hand van je resultaat en inzet bepaald of je doorgaat op niveau 3 of 4. Als je doorgaat op niveau 3, ga je het derde leerjaar van de opleiding coördinator internationale havenlogistiek 23 weken op stage, waar je de geleerde theorie kunt toepassen in de praktijk.

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereid je voor op een afwisselend administratief beroep. Je leert hoe je transporten organiseert en hoe je contact onderhoud met klanten. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, PortBase, Economie en les in de Transportketensimulator.

Na je opleiding kun je als coördinator internationale havenlogistiek aan de slag bij verschillende internationale bedrijven in en rond de haven, op kantoor en de douane. Vanuit een uitdagende functie regel je dan internationale transporten van A tot Z.

Wil je nog een hoger niveau halen? Dat kan! De opleiding specialist internationale havenlogistiek (mbo-niveau 4) sluit aan op jouw opleiding.

Wil je nog verder leren? De vervolgopleidingen die op jouw opleiding aansluiten zijn:

  • Specialist internationale havenlogistiek (mbo-niveau 4)

Opleiding / beroep: Coördinator havenlogistiek
Salarisindicatie: €2000 - €3500

Bron: Nationaleberoepengids (24-4-2024)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:

  • Een diploma kader beroepsgerichte leerweg (vmbo) of mbo niveau 2 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
26 augustus 2024 Rotterdam - Waalhaven Z.z. 16 Aanmelden
26 augustus 2024 Rotterdam - Lloydstraat 300 Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op

Kom langs om kennis te maken