Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3) - bol

Mbo Infodag

Woensdag 07 juni

In het kort

Ben jij een echte regelaar die niet snel van slag raakt? Ben je in staat je aan te passen als een situatie plotseling verandert? Houd jij van werken in een internationale omgeving? Dan ben jij een echte coördinator internationale havenlogistiek.

Jouw werkplek is op kantoor, in de dynamische haven. Je houdt je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welke manier van vervoeren de beste is. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bol
Duur: 3 jaar
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Als bol-student niveau 3 zit je het eerste jaar van de opleiding in een gemengde klas voor Coördinator internationale havenlogistiek (niveau 3) en Specialist internationale havenlogistiek (niveau 4). Daarna wordt aan de hand van je vorderingen bepaald of je doorgaat op niveau 3 of 4. Als je doorgaat op niveau 3, ga je het derde leerjaar van de opleiding coördinator internationale havenlogistiek 23 weken op stage, waar je de geleerde theorie kunt toepassen in de praktijk.
Tags

"“Voor de klant regel jij het transport van A tot Z.”"

Over de opleiding

Deze bol-opleiding bereidt je voor op een afwisselend administratief beroep. Je leert hoe je transporten organiseert en hoe je contact onderhoudt met klanten. Omdat je later in een internationale omgeving komt te werken, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, PortBase, Economie en Transportketensimulator.

Na je opleiding kun je als coördinator internationale havenlogistiek aan de slag bij verschillende bedrijven in en rond de haven, op kantoor en de douane. Vanuit een uitdagende functie regel je dan transporten van A tot Z.

Wil je nog een hoger niveau halen? Dat kan! De opleiding specialist internationale havenlogistiek (mbo-niveau 4) sluit aan op jouw opleiding.

Opleiding / beroep: Coördinator havenlogistiek
Salarisindicatie: €2393 - €3400

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig:  een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo); een mbo-niveau 2 diploma of een overgangsbewijs havo / vwo klas 3 naar 4;

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt. Klik hier voor je Opleiding in cijfers.

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op