Coördinator internationale havenlogistiek niveau 3 - bbl

Mbo Infodag

Woensdag 07 juni

In het kort

Ben jij een echte regelaar die niet snel van slag raakt? Ben je in staat je aan te passen als een situatie plotseling verandert? Houd jij van werken in een internationale omgeving? Dan ben jij een echte coördinator internationale havenlogistiek.

Jouw werkplek is op kantoor, in de dynamische haven. Je houdt je bezig met het (laten) vervoeren van de goederen van je klanten. Je weet precies welke manier van vervoeren de beste is. Je geeft daarover advies aan de klant en regelt het transport van A tot Z.

Opleidingsniveau: mbo-niveau 3
Leerweg: bbl
Duur: 3 jaar
Start: 21 augustus 2023
Interessegebied: Logistiek, Internationale haven
Locatie(s): Waalhaven - Rotterdam
Over de opleiding: Als bbl-student niveau 3 ga je drie jaar een (vaste) dag in de week naar school. De rest van de week (vier dagen) doe je praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Veel studenten blijven, na het behalen van hun diploma, werken bij het leerbedrijf.
Tags

"“Wat ik leuk vind aan de haven? Geen dag is hetzelfde!”"

Over de opleiding

Deze bbl-opleiding bereidt je voor op een afwisselend administratief beroep. Je leert hoe je transporten organiseert en hoe je contact onderhoudt met klanten. Omdat je in een internationale omgeving werkt, is er tijdens je opleiding veel aandacht voor Engels en Duits. Je krijgt daarnaast onder andere de volgende vakken: Havenlogistiek, Douane, PortBase en Economie.

Met dit diploma op zak kun je zelfstandig aan het werk op kantoor bij onder andere expediteurs, cargadoors en zeehaventerminals en de douane.

Wil je nog een hoger niveau halen? Dat kan! De bol-opleiding specialist internationale havenlogistiek (mbo-niveau 4) sluit aan op jouw opleiding.

Opleiding / beroep: Coördinator internationale havenlogistiek
Salarisindicatie: €2393 - €3400

Bron: Nationaleberoepengids (17-2-2023)

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je minimaal nodig: een diploma kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo), mbo-niveau 2 diploma of een overgangsbewijs havo/vwo klas 3 naar 4

Voor een optimale start is het belangrijk dat je een leerwerkplek hebt.

Natuurlijk wil je ook graag weten of je makkelijk een stageplek kunt vinden en of je snel een baan vindt.

Bekijk de opleiding in cijfers
 

Als je je aanmeldt voor deze opleiding, houd dan rekening met school- en andere kosten.

Bekijk een overzicht van je kosten

Praktische informatie

Ja, ik meld me aan voor deze opleiding

Startdatum Locatie
21 augustus 2023 Waalhaven - Rotterdam Aanmelden

Vragen? Neem gerust contact op